Dimarts, 23 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 23 de Abril del 2024 a les 10:12:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 17 de Gener del 2020
SETMANA SANTA

“Ara comence a creure’m la felicitat de ser Reina de l’Encontre”

Inés Palop i Teresa Martí acompanyaran a Azucena com a cambreres en un any inoblidable per a la germandat del Prendimento de Jesús que a més celebra el seu 25 aniversari

Azucena Guimerà és una jove de Torrent de 19 anys (enguany complirà 20), actualment està estudiant el segon curs del grau de Filosofia, a la vegada que compagina el seu somni fet realitat: representar l’àngel de la resurrecció, a través de la figura de la Reina de l’Encontre en 2020.

 

Càrrec que li ve de família, ja que la seua tia Ave Maria va ser reina en el 2001 i el seu iaio va ser president de la Junta Central. Tota la seua família està arrelada al Sant Sepulcre, però enguany representa al Prendiment de Jesús, on viu este any inoblidable acompanyada de les cambreres Teresa Martí i Inés Palop (la seua cosina). Mentre arriba el moment de desvetllar el secret millor guardat, Azucena es prepara per al seu nomenament dissabte a la nit.

 

Cóm estàs vivint els moments previs al teu nomenament? La veritat és que estic molt tranquil·la i en moltes ganes de que arribe. Ara ja comence a creue que això és una realitat. Porte tota la vida esperant que arribe 2020 i este cap de setmana arranca amb el meu nomenament oficial.

 

Des de quan saps que eres reina? I Com vas viure eixe moment? La veritat és que quasi tota la vida. Fa deu anys Pepe Royo, membre fundador del Prendiment de Jesús, va proposar el meu nom com a reina, ja que el meu pare és membre d’esta germandat. Jo només tenia 12 anys (estava estudiant 1r d’ESO al cole Mont-Sió, d’on és profe Pepe i la meua mare). Al tornar al casa del cole m’ho van dir, encara no estava segur, fins que finalment es va confirmar i va ser una alegria poder compartir este any màgic.

 

Cóm ho està vivint la teua família? La veritat que molt emocionats i amb ganes de que isca tot a la perfecció. Tota la meua família es de la germandat del Sant Sepulcre i mon pare del Prendiment. La veritat és que m’han acollit amb els braços oberts i jo em sent com a casa. Per a mi és un orgull seguir amb la tradició familiar de les reines, ja que la meua tia Ave Maria va tindre l’honor de representar l’àngel de la resurrecció en 2001 i sobre tot, pel meu iaio que està de nou repetint les emocions que va viure en aquell any. Quin són els moments que esperes amb més ganes de la Setmana Santa? CNo podria triar, perquè cada dia és molt especial i no es tornarà a repetir. Però sense cap mena de dubte em quede amb les processons i el Diumenge de Glòria. Sóc una privilegiada de poder proclamar la resurrecció de crist. Tota la muea família és cristiana i practicant i poder representar este paper evangelitzador és molt emotiu per a mi.

 

Què passarà pel teu cap el diumenge de l’Encontre baixant pel carrer del convent? La veritat és que serà un moment únic i inoblidable. No sé com vaig a reaccionar, però estic segura que em recordaré de tota la meua família i amics, la gent que m’ha acompanyar durant este any.

 

Parlant del secret millor guardat...Tens ja pensat la línia del teu vestit? Al saber amb tanta antelació que seria reina el 2020 hem tingut molt temps en pensar, fer esbossos i sobre tot mirar línies d’inspiració del vestit, junt amb els complements d’orfebreria que van a conjunt. Per a mi és molt important la figura de la meua tia i com a homenatge a ella vaig a portar alguns elements del seu regnat. Les meues dos cambreres, Teresa i Inés, i jo ja ens hem fet les primeres proves del vestit, estan quasi més nervioses que jo. Junt amb elles estaré acompanyada el diumenge de Glòria per 12 o 13 patges.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.188.61.223

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.