Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 10 de Gener del 2020
SETMANA SANTA

Les Set Paraules no desfilarà en la Setmana Santa de 2020

Un llarg i intens conflicte intern dins de la germanor ha obligat l'Arquebisbat de València a prendre esta decisió i ha nomenat a un mediador per a posar fi a la situació

La germandat de Les Set Paraules i Crist del Perdó no eixirà en processó en la Setmana santa d'enguany. Així ho ha decidit l'Arquebisbat de València després d'un llarg i intens conflicte intern que pateix aquesta germandat torrentina. A més, ha nomenat a Jose Vicente Yago, president de la Junta Central de Germandats de la Setmana Santa com a mediador del conflicte. El mateix Yago ho té clar: "treballarem perquè la germandat torne a ser una i solucionar el conflicte". Per a això, s'ha creat una junta gestora composta per 24 membres de la germandat per a "treballar i solucionar-ho".

 

El conflicte es remunta a l'any passat, quan un grup de germans, crítics amb la Junta Directiva, van demanar veure els comptes de la germandat. Sense obtenir resposta, van acudir al retor de l'Ermita, on pertany la germandat. Però el tema no es quedà ací i van decidir portar l'assumpte davant el vicari de Torrent. Aquest representant de l'Arquebisbat a Torrent va obligar el president, Joan Payà, a dimitir i a convocar una nova assemblea i triar nova directiva. Però lluny de solucionar-se el conflicte, va pujar un escaló més, en guanyar Joan Payà la votació per majoria absoluta. Aquest sector crític no va acceptar la victòria i va decidir fer un escrit a l'Arquebisbat relatant la situació en la qual es trobava la germandat.

 

Davant aquesta situació l'arquebisbat va decidir paralitzar l'activitat de la germandat durant un període màxim de tres anys, la qual cosa significa que Les Set Paraules no processionarà en 2020 en la Setmana Santa de Torrent. I per a resoldre el conflicte, Jose Vicente Yago, president de la JCHHSS, serà el mediador que vaig intentar posar solució al conflicte, "l'Arquebisbat ha cregut convenient intervenir en aquest conflicte que pot allargar-se fins a tres anys o fins que se solucione el conflicte intern, es normalitze la situació i no hi haja els grups que s'han creat dins de la germandat, però el que és segur que enguany no desfilaran".

 

L'objectiu de Yago és "solucionar el conflicte i aconseguir que la germandat vaja a una i per a això cal treballar molt, aportar idees i a poc a poc solucionar el tema, el primer que faré serà revisar el reglament intern per a començar a treballar". El president de la JCHHSS ha recordat que "en 2020 ja és segur que no eixiran, i en 2021, dependrà de si s'ha fet el treball i està tot solucionat, però no hi ha una data concreta per a tornar en aquests tres pròxims anys".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.222.138.70

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.