Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 07 de Gener del 2020
FALLES

La falla cronista Vicent Beguer convoca els V Premis Botafocs

Fins al 15 de gener es podrà presentar les candidatures en la modalitat individual, col·lectiva i extraordinària

La comissió Cronista Vicent Beguer i Esteve de Torrent ha obert la convocatòria per a presentar les candidatures a obtenir els Premis Botafocs, que en 2020 compleixen la seua cinquena edició. En les Falles de 2016, la Falla Cronista Vicent Beguer i Esteve va decidir crear els Premis Botafocs, a fi de reconéixer la labor d'entitats i persones que per la seua trajectòria personal o professional tinguen especial implicació i compromís amb la nostra cultura, tradicions i compromís social, valors que sempre va defensar Vicent Beguer Esteve, d'ací l'ús del seu pseudònim per al nom dels premis.
 

Ja està oberta la convocatòria i fins al dimecres 15 de gener 2020, a les 20.00 hores, es podran presentar candidatures a qualsevol de les tres modalitats del Premi Botafocs. Per a això s'haurà de remetre un correu electrònic a secretariafallacronista@hotmail.com indicant el faller que realitza la proposta i una breu argumentació dels motius pels quals proposa la candidatura al premi. Els premiats sempre seran triats pel jurat, que està format pels premiats d'edicions anteriors.
 

Hi ha tres modalitats. El premi a entitats i / o associacions. Es poden presentar a aquest premi organitzacions en les quals es desenvolupa una activitat que promou la cultura i tradició valenciana. Ostenten aquest premi la Falla de la Plaça de Torrent (2016), el Grup de Ball de Torrent i L'Ú i Dos (2017), el Quadre Artistic Antonià i GTI Grup de Teatre (2018) i l'any passat va anar a parar a la Comisió d'Estudis Fallers Torrentins (Comfet.), pel seu compromís amb el valencià amb l'organització dels Premis de les Lletres Falleres.
 

També està el premi individual, destinat a la persona que professionalment ha contribuït al fet que la festa (entre altres) es mantinga viva i avance. En 2016 ho va rebre Eugenio Simó, en 2017, Pink Intruder; en 2018, Tomás Roselló Jaunzarás, i en 2019 l'agraciat va ser l'artista Miguel Balaguer Nieto Márquez, pel compromís amb aquesta comissió de Torrent després de plantar 22 monuments grans i 11 infantils i aconseguir diversos premis.
 

Finalment, s'entregarà el Premi Extraordinari a les persones que han dedicat part important de la seua vida al treball per a la festa o per a la societat. Ostenten aquest premi des de 2016 fins a 2019 respectivament Alfred Domínguez, Llars de Sant Martí de Porres, Arturo Boix Miquel i la falla de la Plaça del Doctor Collado de València, en la seua celebració del 150 aniversari.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.117.81.240

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.