Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 05 de Desembre del 2019

El col·legi La Puríssima representarà a Torrent en la First Lego League

L'equip guanyador, TAULEGO, va presentar un projecte centrat en la reducció del CO2 amb un prototip de màquina que millora la qualitat de vida de Torrent

El col·legi La Puríssima de Torrent representarà a la capital de l'Horta Sud en el campionat autonòmic First Lego League (FLL) de robòtica i inginería, on col·legis de tota la Comunitat Valenciana presentaran els seus projectes per a millorar les ciutats en les quals viuen.

 

La delegada d'Educació de l'ajuntament de Torrent, Patricia Saez i el de Transport, José Antonio Castillejo, van estar presents al costat de l'entitat titular del centre, Susi Carratalá, per a presenciar els diferents projectes. Després d'una vesprada intensa els alumnes de 4t d'ESO, formats per: Alejandro Rodríguez, Álex Iranzo, Alberto Vives, Mar Alcantud, Eva Olmos, Pablo Rodríguez, Dani Ruiz, Sasha Climent i Ismael Méndez, s'han alçat amb la victòria. L'equip es va centrar en la creació d'un prototip de màquina que recull el CO2 de Torrent i filtra l'aire per a millorar les condicions mediambientals de la ciutat. Per a realitzar el projecte van rebre l'assessorament d'enginyers, químics i de la pròpia regidoria de Medi ambient i Transport de la ciutat per a conéixer els punts amb major concentració de trànsit i contaminació.

 

Després de la presentació del projecte tècnic els joves havien de demostrar la seua habilitat en robòtica amb la realització de diferents proves amb un robot format per peces de Lego, on havien de construir una ciutat millor: més accessible, adaptades a persones amb mobilitat reduïda i amb materials reciclats. La resta d'equips de 3r d'ESO van presentar un projecte dedicat a millorar la diversió en parcs adaptats a persones amb mobilitat reduïda i un altre centrat en l'aparcament de bicicletes per a fomentar el seu ús.

 

L'equip guanyador representarà al col·legi La Puríssima, de Torrent, amb el nom TAULEGO el pròxim 8 de febrer en el campionat de la Comunitat Valenciana, que se celebrarà al campus de la Universitat Politècnica de València (UPV) d'Alcoi.

 

De les peces de Lego al robot

Cada temporada la FLL convida als equips de tots els col·legis d'Espanya i del món a descobrir la diversió i l'emoció per la ciència i la tecnologia proposant un desafiament global relacionat amb una problemàtica del món real. En el desafiament d'enguany, denominat CITY SHAPER, els equips observen com les ciutats i els edificis creixen, evolucionen i canvien. Han de crear solucions innovadores en equip per a construir un entorn on viure i treballar que perdure en el temps, utilitzant les eines i la tecnologia de hui. La final espanyola es disputarà a Canàries (Santa Cruz de Tenerife, març de 2020) i el World Festival a Detroit (els EUA) el próximo 29 d'abril de 2020.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.192.107.255

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.