Dimarts, 19 de Març del 2024

Actualitzada Diumenge, 17 de Març del 2024 a les 06:50:28 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 05 de Desembre del 2019
TRADICIONS

El Nadal desperta amb la tradicional l'Aurora

A les 6 en punt, els participants en l’Aurora es reuniran a les portes de la parròquia Nostra Senyora de Montsió per a començar el seu recorregut pels carrers de Torrent

Diumenge de matinada, a les 6 en punt, els participants en l'Aurora es reuniran a les portes de la parròquia de Montsió per a començar el seu recorregut pels carrers de Torrent.

 

La comitiva recorrerà la ciutat cantant cobles tradicionals i és costum fer parades en cases particulars o seus socials d'agrupacions i associacions que ofereixen un xicotet desdejuni.
 

El primer dia és l'Ajuntament qui obri les seues portes. Així, aquest diumenge 8 de desembre, l'alcalde Jesús Ros, acompanyat de bona part de la corporació municipal, rebrà els assistents a les portes de la casa consistorial.

 

L'Aurora a Torrent, que organitza des de fa més d'un segle la confraria de la Mare de Déu del Rosari, comença cada 8 de desembre, festivitat de la Immaculada Concepció, i acaba el 6 de gener, dia de Reis. A més d'eixos dos dies, l'Aurora se celebra cada diumenge entre ambdues dates, i també el 26 de desembre.

 

Però les autèntiques protagonistes de la jornada festiva són les clavariesses de la Puríssima que marcaran l'agenda durant tot el dia. La jornada començarà amb una eucaristia en l'Arxiprestal de Torrent.
 

A la vesprada, al voltant de les 18.30 hores, tindrà lloc la processó pels carrers del barri antic de la localitat. Les joves estaran acompanyades pels angelets, xiquets de poca edat que acompanyen a la imatge de la Immaculada.

 

Després de la processó les clavariesses visitaren el Naixement instal·lat a la Casa de la Cultura per a després gaudir del castell de focs artificials en la plaça major. La jornada finalitzarà amb l'encesa de llums en la plaça Bisbe Benlloch i la inauguració del primer pesebre municipal situat en un baix de la mateixa plaça.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.213.80.174

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.