Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 05 de Desembre del 2019
TRADICIONS

L'Ajuntament inaugura el seu betlem de 20 metres quadrats en La Puríssima

Es tracta d'una reconstrucció històrica amb més de 7.000 elements entre figures, animals, cases i elements d'ornamentació convertint-se en el pesebre més gran muntat a Torrent

Després de l'encesa de llums del pròxim diumenge 8 de desembre, l'Ajuntament inaugurarà el seu pesebre municipal situat en un baix de la plaça Bisbe Benlloch. Es tracta d'un pesebre de 20 metres quadrats amb més de 7.000 elements entre figures, animals, cases i ornamentació. El pesebre és obra dels betlemistes torrentins Juanjo Chinesta i José Albacete que fa setmanes que estan treballant perquè estiga a punt el dia de la Puríssima.

 

El pesebre es tracta d'una reproducció real de l'època d'estil històric i hebreu amb escenes quotidianes i amb les escenes clau del naixement de Jesús. La peça estrela, és el Castell d'Herodes, una reproducció real del palau d'aquest rei de la Judea que es troba en el Museu de Jerusalem.

 

Les figures humanes estan realitzades per prestigiosos artesans betlemistes i tenen una altura entre els 3 i els 16 centímetres en fang i resina i els elements de vegetació natural. "Hem volgut realitzar una fotografia exacta de l'època, sense oblidar la perspectiva per a donar la sensació d'estar dins del pesebre". El regidor d'activitats festives, Pascual Martínez, ha volgut matisar que "es tracta del pesebre més gran que s'ha muntat fins hui a Torrent, fruit del treball i l'esforç dels grans betlemistes que tenim a Torrent com és Juanjo Chinesta i José Albacete".

 

Tots dos betlemistes són els encarregats de muntar el pesebre del Museu Comarcal de 12 metres quadrats i que també es podrà visitar. A més Juanjo s'encarrega de col·locar el pesebre que cada any es pot gaudir en l'oficina principal de l'avinguda de Caixa Rural Torrent.
 

Ja per a acabar, l'alcalde de Torrent, Jesús Ros, ha recalcat que "Torrent compta amb una gran tradició de pesebres, només cal veure la quantitat de persones que participen cada any en el Concurs de pesebres que organitza l'associació, per la qual cosa Torrent no té res a envejar a altres poblacions en aquest sentit".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.146.154.243

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.