Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 02 de Desembre del 2019

Torrent celebra la setmana de la Discapacitat i la Dependència

S’han organitzat nombroses activitats per a tots els públics amb l’objectiu de conscienciar i implicar a tota la societat torrentina

Amb motiu del Dia Internacional de la Discapacitat i la Dependència, l’Ajuntament de Torrent i diverses associacions de la ciutat han programat un calendari d’activitats del 27 de novembre al 15 de desembre dirigides a tots els públics.

 

Les activitats van començar ahir amb una xarrada informativa organitzada per ASIDIT en la qual es van presentar els nous catàlegs ortoprotètics i es va analitzar el futur de la indústria així com les possibilitats de transformar les cadires de rodes manuals en elèctriques. A més, es va assessorar els assistents sobre les ajudes públiques disponibles a l’hora d’accedir als diversos productes del sector.

 

D’altra banda, el dilluns 2 de desembre s’inaugurarà l’exposició fotogràfica “Sense filtres. Una mirada transparent” a càrrec de Centre Ocupacional ABD Torrent, una associació que ofereix atenció professional i individualitzada a persones amb diversitat funcional per a afavorir la seua integració social i la seua adaptació a l’entorn. La mostra podrà visitar-se fins al 15 de desembre a la sala d’exposicions de la Casa de la dona.

 

Per a celebrar el Dia Internacional de la Discapacitat i la Dependència, el dimarts 3 de desembre es penjarà un llaç taronja en la façana de l’ajuntament i es durà a terme una concentració a les 10 del matí en l’Edifici Metre, seguida d’una marxa en companyia de la Kultrum Batukada fins a la plaça del Bisbe Benlloch. En el ficus es llegirà un manifest i es continuarà la marxa fins a la Torre, on Espurnes durà a terme un ball inclusiu i l’associació ARTIC oferirà begudes saludables a tots els participants. A la vesprada, es completarà la celebració amb la il·luminació en color taronja d’un punt de referència a la ciutat com és l’Edifici Metre per a conscienciar a tota la societat torrentina sobre els drets i necessitats de les persones discapacitades i dependents.

 

La programació de la setmana es completarà amb un acte obert a tota la societat civil en la qual l’accessibilitat universal serà la protagonista. La sala d’actes de la Casa de la dona acollirà el dijous 4 de desembre a les 18 hores l’esdeveniment “La web de l’Ajuntament: fàcil i accessible”. Es tracta d’acte amb el qual es pretén visibilitzar el treball de l’administració municipal a l’hora d’oferir els seus serveis superant les barreres físiques i psicològiques de les persones.

 

Finalment, el fermall d’or de la programació el posarà ADISTO i la seua gala anual que se celebrarà el diumenge 15 de desembre a les 11 hores en el saló parroquial de l’Asunción i en el qual els alumnes i alumnes del centre interpretaran l’obra teatral “Apostem?”

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
107.20.123.227

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.