Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 29 de novembre del 2019
OCI

L'exposició de Playmobil torna per Nadal

Es tracta de la mostra més gran que es podrà visitar a la Comunitat Valenciana des de l'11 de desembre fins al 12 de gener en l'Antic Mercat

5.000 figures i més de 100.000 peces en 13 diorames compondran l'exposició més gran de la Comunitat de Playmobil. La mostra obrirà les seues portes el pròxim 11 de desembre a la sala cívica de l'Antic Mercat i estarà oberta al públic fins al 12 de gener. L'exposició es començarà a muntar el 6 de desembre i l'Associació Espanyola de Col·leccionistes de Playmobil, AESCLICK, organitzadora de l'exposició, estarà 3 dies treballant per a finalitzar el seu muntatge.

El bosc, Un món hostil, El pesebre, La Batalla del Bosc de Teutoburgo, Port Royal, L'Apocalipsi, Basset a dalt a Dénia, Oest, La batalla de Platea (Grècia, 479 aC), Regne de "ELEN-VINYA" i AGRABHA són els diorames que els torrentins i torrentines, però també veïns de tota la Comunitat, podran descobrir. I com no podia faltar, estarà el diorama 'Un món de Festes', que tractarà sobre les festivitats locals amb figures personalitzades en relació amb les tradicions torrentines.

Per a tot això, trenta integrants de l'associació organitzadora dedicaran tres dies sencers per al muntatge dels diorames, "alguns dels quals tindran fins a 20 metres i compten amb un treball molt laboriós i minuciós", explica Dioni Martínez, representant d'AESCLICK.
 

"Igual que l'any passat, en aquesta segona edició es realitzarà el joc del clic amagat", comenta Josemi Medina, també membre d'AESCLICK, una prova perquè les persones participants troben huit figuretes entre els diorames; després de la qual cosa hauran d'assenyalar-ho en un paper que se'ls entregarà en entrar i depositar-lo en una urna. Amb això participaran en un sorteig i amb el qual podran guanyar un dels lots de Playmobil. Els clics d'enguany estan relacionats amb la temàtica de la nova pel·lícula estrenada sobre Playmobil, que, a més, serà projectada en la mateixa mostra.
 

La regidora de Cultura, Susi Ferrer, ha manifestat la seua satisfacció per acollir, per segon any consecutiu, aquesta increïble exposició, "i si l'edició passada va ser un èxit, enguany segur que la superem i batem el rècord". Al mateix temps, Ferrer ha explicat que per a Torrent, acollir aquest tipus d'iniciatives és molt important, "ja que aquesta exhibició convida a persones d'altres municipis a visitar la nostra ciutat i, per tant, és una bona oportunitat per a donar a conéixer el nostre patrimoni i fomentar els comerços de la zona".

 

D'igual manera, en l'exposició es disposarà de mercat ambulant que posarà en contacte a col·leccionistes i compradors de tota la geografia espanyola, podent adquirir tota classe de peces. Aquest estarà obert els següents caps de setmana: 13, 14 i 15 de desembre; el 20, 21 i 22 de desembre; i el 27, 28 i 29 de desembre.
 

L'horari de l'exposició, que és totalment gratuïta, serà als matins de 9 a 14 hores de dilluns a dissabte; i a les vesprades els dimarts, divendres i dissabtes de 17 a 20 hores. Els diumenges de 10 a 13 i de 17 a 20 hores; i el diumenge 12 de gener sol en horari de demà. Els dies 25 de desembre, 1 de gener i 6 de gener estarà tancada.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.136.26.20

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.