Dimarts, 23 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 23 de Abril del 2024 a les 11:39:51 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 26 de novembre del 2019

Compromís acusa a Aigües de l'Horta de falta d'informació en els seus pressupostos

Martí: “El pressupost d’una xicoteta comunitat de veïns és més voluminós que el presentat per Aigües de l’Horta als seus consellers i conselleres”

Compromís per Torrent ha volgut denunciar el que per a ells és "mancada d'informació" en els pressupostos presentats per l'empresa mixta Aigües de l'Horta. Segons el seu representant en el consell, Xavier Martí, “el pressupost d’una xicoteta comunitat de veïns és més voluminós que el presentat per Aigües de l’Horta als seus consellers i conselleres”. Aquesta és la conclusió que es trau des del grup municipal de Compromís davant la presentació dels pressupostos de l’empresa mixta que subministra l’aigua pública de Torrent.

 

El pressupost global que Aigües de l'Horta ha presentat davant el consell d’administració d’Aigües de l’Horta, segons relata Compromís  és de 11.264.944’72 euros i consta de 4 pàgines, amb una previsió de guanys de 1.410.774’25 euros. Tot i tenint en compte que des d’aquesta part privada d’Aigües de l’Horta (amb el 49% de participació, front al 51% en mans de l’Ajuntament) es proposa addicionalment un futur augment de la tarifa d’aigua en baixa del 2’47%, "sense especificar si aquest increment està o no inclòs en el pressupost presentat".

 

Tampoc no es detalla al pressupost, segons la coalició valencianista, "la proporció d’aigua de pou respecte del total subministrat a les veïnes i veïns de Torrent, qüestió fonamental per a Compromís, atenent al fet que l’aigua subterrània, en estar sobreexplotats els aqüífers, té una quantitat de nitrats molt superior a l’aigua de superfície (la que prové dels rius)". A més, des de Compromís s’ha declarat que aquest punt "és de capital importància, més quan Torrent s’acaba d’adherir a la declaració d’emergència climàtica decretada per la Generalitat Valenciana, i sobre la qual els aqüífers tenen un paper fonamental en la conservació i la qualitat dels sòls".

 

La proposta de pressupost no detalla tampoc segons Martí, "si la recaptació per conservació de comptadors i la corresponent al clavegueram s’inverteixen en la seua totalitat en aquestos conceptes, inclosos dins de la factura que Aigües de l’Horta gira als i les usuàries de Torrent". Addicionalment, en un altre punt de l’ordre del dia es dóna compte del cost del contracte de desinsectació i desratització de la xarxa de clavegueram de Torrent, atorgat per 41.868€ més I.V.A, "una quantitat ridícula per a Compromís per Torrent, si atenem a la seua extensió, que inclou també tota l’àrea de El Vedat; en total 266 kilòmetres".  

 

Finalment, el representant de Compromís al Consell d’Administració, Xavier Martí, ha declarat que "una empresa amb majoria de capital públic, i que factura anualment més d’11 milions d’euros, ofereix als seus consellers menys volum d’informació de la que es dóna en una xicoteta comunitat de veïns d’una finca".

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.5.239

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.