Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 19:14:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 27 de novembre del 2019
TRADICIONS

L'Ajuntament instal·larà un betlem municipal en la plaça Bisbe Benlloch

S'inaugurarà coincidint amb la festivitat de la Puríssima i estarà situat en el número 4 de la coneguda també com "placeta dels Tramvies"

Coincidint amb la festivitat de la Puríssima del pròxim 8 de desembre, l'Ajuntament de Torrent instal·larà un betlem municipal en un baix situat en la plaça Bisbe Benlloch, concretament en el número 4. Es tracta d'un pesebre de 20 metres quadrats dissenyat pels artistes belenistes, Juanjo Chinesta i José Albacete de l'associació Belenistes Torrent.

 

Aquest pesebre monumental estarà compost per més de 100 figures i comptarà amb el famós castell d'Herodes a més de figures de gran valor artístic. Després de la inauguració del dia 8 de desembre, l'espai obrirà les seues portes el cap de setmana següent i estarà obert en horari de matí i vesprada durant tot el període nadalenc, "es tracta de dotar d'importància les tradicions torrentines que estan molt presents també per Nadal" ha recordat el regidor d'activitats festives i tradicions, Pascual Martínez.
 

Des de la delegació d'activitats festives s'ha volgut dotar d'importància les activitats festives que se celebren el 8 de desembre, dia de la Puríssima per a reivindicar "les nostres arrels que són present, passat i futur d'aquesta festa". La jornada festiva començarà a les 6.30 de la matinada amb la tradicional Aurora que compleix ja 400 anys d'història. El dia festiu continuarà amb els actes en honor a la Puríssima Concepción amb les clavariesses com a protagonistes de la jornada.

 

Després de la processó en honor a la imatge de la Immaculada, les clavariesses al costat de l'alcalde, Jesús Ros i la resta de la corporació municipal inauguraran el Naixement de la Casa de la Cultura i gaudiran d'un castell de focs artificials. De la Torre, la comitiva es traslladarà a l'encesa de llums en la plaça Bisbe Benlloch i de l'edifici consistorial que enguany està dissenyat pels alumnes d'Imatge i So de la Marxadella i per a finalitzar la jornada festiva s'inaugurarà el pesebre municipal.
 

ADORNS RECICLATS
Enguany els encarregats d'adornar el ficus de la Plaça Oblispo Benlloch i Genaro Palau seran, com cada any, diversos centres educatius de la localitat. L'Escola d'Adults decoraran el ficus de la plaça Bisbe Benlloch i els col·legis Pléyade i San Juan Bautista s'encarregaran del ficus situat en Genaro Palau.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
13.58.197.26

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.