Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 27 de novembre del 2019

Ian Gibson homenatja a Antonio Machado en l'Auditori

Coincidint amb el huitanta aniversari de la seua mort, el reconegut hispanista ens acosta a una de les nombroses tragèdies que va deixar la Guerra Civil

Ian Gibson, reconegut hispanista a escala internacional, aborda en aquest emocionant i càlid homenatge els últims i turmentats anys de la vida d'Antonio Machado en un preciós recital al costat del pianista Víctor Carbajo i el baríton Luis Santana. Coincidint amb el huitanta aniversari de la seua mort, Gibson ens acosta a una de les nombroses tragèdies que va deixar la Guerra Civil. Assistirem esglaiats a l'esquinçament interior de Machado, a la seua fugida per la frontera amb la seua mare i a la seua mort al cap de poques setmanes, amb tan sols 64 anys. Aquesta és la història d'un dels intel·lectuals espanyols més admirats i llegits, les restes dels quals encara reposen en sòl francés.

 

Com sempre, tan apassionat com ben documentat, Gibson retrata tots els rostres d'Antonio Machado, poeta en temps de guerra. Antonio Machado (1875-1938) és un dels escriptors espanyols més llegits i estimats de tots els temps. Però quina és la seua història? Com es va forjar el caràcter i la personalitat d'aquesta figura capital de la nostra literatura? Ian Gibson es proposa desgranar la vida de l'autor de "Soledats" (1903), "Campos de Castella" (1912) i "Juan de Mairena" (1936) en un exercici intens i alhora àgil que repassa els fets que van marcar la seua sorprenent trajectòria.

 

En aquest concert/conferència en el que es projecten imatges de la seua vida i obra escoltarem a més una selecció de cançons de compositors que han escrit sobre Machado, des de Joaquín Rodrigo fins a Joan Manuel Serrat, interpretades magistralment per Luis Santana, considerat un dels millors barítons del panorama nacional, que s'intercalen amb la narració de Gibson conformant un espectacle únic.

 

La funció serà el divendres 29 de novembre a les 20.30 h. Entrades a la venda en www.auditoritorrent.com i en les taquilles de l'Auditori (dijous de 17 a 21 h, divendres d'11 a 13 h i des de 2 hores abans del començament de cada espectacle).

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.138.105.31

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.