Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 26 de novembre del 2019

Col·legis i associacions es manifesten contra la violència de gènere

L'alumnat, així com les diferents associacions col·laboradores, han participat llegint i mostrant a través de pancartes els noms de les 52 dones assassinades en el que portem d'any

La ciutat de Torrent continua immersa en el programa d'activitats mensual entorn del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Contra les Dones que l'Ajuntament de Torrent, a través de Casa de la Dóna, ha desenvolupat per a sensibilitzar a la ciutadania contra la violència masclista durant aquest mes i que hui, 25 de novembre, ha aconseguit el seu punt fort al pati Rosa amb motiu d'aquesta data tan assenyalada a través d'un acte institucional de repulsa a la violència masclista i reconeixement de totes les dones i menors assassinades.

 

L'alcalde Jesús Ros, la regidora de Polítiques d'Igualtat, Marina Olivares, components de la corporació municipal, associacions torrentinas i alumnes i alumnes de diferents centres educatius de la ciutat han participat en un acte institucional, que ha començat amb la lectura d'un manifest de repulsa contra la violència de gènere per part de la regidora d'Igualtat en el qual ha posat l'accent en “la necessitat de treballar l'entorn atacant tots els tipus de violència per a propiciar així el canvi i erradicar la xacra social que suposa la violència masclista”, apel·lant a tots els torrentinos i torrentinas, perquè “és una lluita que concerneix a tota la societat”.

 

L'alumnat, així com les diferents associacions col·laboradores, han participat llegint i mostrant a través de pancartes els noms de les 51 dones assassinades durant aquest any, xifra que avui mateix ha ascendit a 52. Els xiquets i xiquetes del cor Els Terretes han cantat una cançó reivindicativa composta per a l'ocasió. A continuació, representants de cada col·legi han pronunciat unes paraules i, finalment, l'alcalde Jesús Ros ha tancat l'acte destacant la importància de l'educació a l'hora d'aconseguir una igualtat real entre dones i homes, “perquè és necessari educar per a conscienciar i sensibilitzar als xiquets i xiquetes d'avui en la importància de valors de respecte, igualtat i no violència perquè les atrocitats que avui denunciem no existisquen en les generacions futures”. 

 

A més, es va convocar una marxa ciutadana contra la violència de gènere, organitzada també per la Casa de la Dóna, i dirigida a un públic de totes les edats i associacions perquè participen en aquesta gran marxa que partirà des de la plaça Bisbe Benlloch fins a la plaça Unió Musical, on es llegirà un manifest i es cantaran cançons de repulsa a la violència contra les dones.

 

Art contra la violència de gènere
Divendres passat, en aquest context i com a avantsala al Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Contra les Dones, les participants de diversos tallers de Casa de la Dóna van preparar diferents activitats reivindicatives: es va inaugurar l'exposició fotogràfica “Dons de Torrent - Contra la violència segueixes la teua mateixa” del grup del taller d'iniciació a la fotografia de la Casa de la Dóna, alhora que s'instal·lava l'obra “Ales de Papallona” en macramé del grup del taller d'iniciació al teler i al macramé en el vestíbul de Casa de la Dóna.

 

Finalment, es va col·locar el monument “La finestra al món” del grup del taller de dibuix i pintura. Per a celebrar la finalització i la inauguració d'aquests treballs totes les dones van celebrar un berenar col·lectiu. A més, l'Edifici Metre, en tractar-se d'una de les construccions públiques més visibles i rellevants de la ciutat, es va il·luminar de color violeta per a manifestar la problematica en la qual se centren tots aquests actes.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.234.232.228

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.