Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 19 de novembre del 2019
SUCESSOS

El conegut com a "estafador de taronges de Torrent" condemnat a 5 anys de presó

El condemnat, multireincidente, va ser arrestat dies després del judici per un frau similar en les localitats de Sueca i Sollana per un import de 75.000 euros

El conegut com a "estafador de taronges de Torrent" ha sigut condemnat a 5 anys de presó per estafar 365.000 euros a agricultors de l'Horta i la Ribera amb l'explotació de les seues collites, que mai va abonar i que venia fins i tot a un preu inferior al contractat per la seua recol·lecció. A més aquest torrentino de 42 anys és reincident, ja que a penes uns dies després de ser jutjat en la Secció Cinquena de l'Audiència Provincial de València, la Guàrdia Civil de Sueca ho van arrestar per una estafa de 75.000 euros a Sollana i Sueca.
 

Entre gener de 2012 i febrer de 2016, va realitzar les estafes subscrivint "diferents contractes amb propietaris de parcel·les en el terme de Picassent, aparentant serietat i confiança amb la intenció de conducta a la recollida de la collita de cítrics, sense que tinguera voluntat d'abonar el seu import".

 

Es tractava principalment de taronges "de primera qualitat" i persimón, en el que pactava un preu fix i establia una data màxima de pagament que oscil·lava entre els 40 i els 60 dies per a abonar la collita. No obstant això, passat el termini i, finalitzades les tasques de recollida de les collites adquirides mitjançant contracte, no va abonar les quantitats pactades, "desatenent els requeriments de pagament que els diferents propietaris li anaven efectuant de manera reiterada".
 

Mitjançant aquest frau el condemnat per l'Audiència Provincial de València va obtindre uns beneficis de 143.713 euros mitjançant la venda de la fruita recol·lectada, import la destinació del qual no ha sigut justificat, "quedant-se per a sí els pagaments que li anaven realitzant i no liquidant els preus pactats amb els propietaris", segons detalla la sentència. Aquest estafador reincident va distribuir la fruita adquirida a través del mercat nacional i a una empresa italiana, país al qual es va desplaçar al gener de 2016 per a percebre el pagament en metàl·lic.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.142.53.68

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.