Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 19 de novembre del 2019
TEATRE

Laia Marull arriba a l'Auditori amb el seu "Mariana Pineda"

Versionada i dirigida per Javier Hernández-Simón, compte en el repartiment amb actors de la talla de Laia Marull, Alex Gadea i Fernando Huesca

Mariana Pineda va tindre una vida breu i una mort injusta, però es va convertir en un mite i en un símbol de la llibertat. Les seues creences polítiques la van portar a ajudar i acollir en la seua humil llar a diferents membres del partit liberal perseguits durant els temps de l'absolutisme de Ferran VII i la seua execució, que pretenia ser un escarment i un avís a la causa liberal, va convertir a Mariana en víctima i màrtir. Silenciada durant els governs absolutistes, enaltida sota governs liberals i progressistes, la figura de Mariana Pineda es va convertir en una inesgotable font d'inspiració per a poetes i dramaturgs, entre ells, Federico García Lorca, que va escriure una obra de teatre en la qual va recrear la seua vida.

 

La Mariana Pineda de Lorca, és una dona profundament enamorada, a la qual aqueix mateix amor arrossega com un torrent per damunt dels ideals polítics que defensa. No importen les raons que impulsen a Mariana Pineda a revelar-se contra un sistema injust, la qual cosa importa, en definitiva, i per això el seu nom ha passat a la nostra història com un vertader símbol de resistència enfront de la injustícia, són les seues accions.

 

Mariana Pineda, com tants altres personatges històrics o ficticis, es mou per amor, un amor tan intens i tan pur, que ni tan sols intenta oferir resistència, i que li dota del valor, la valentia i la dignitat per a defensar uns ideals fins a la mort. Lorca, a través d'aquesta dona, ens fa veure que tan sols existeixen dos tipus de persones en el món, aquelles disposades a seguir les seues certeses fins al final i aquelles que, a l'hora de la veritat, quan tot comença a complicar-se, prefereixen amagar-se.
 

Versionada i dirigida per Javier Hernández-Simón, compte en el repartiment amb actors de la talla de Laia Marull, Alex Gadea i Fernando Huesca. La funció serà el divendres 22 de novembre a les 20.30 h. Entrades a la venda en www.auditoritorrent.com i en les taquilles de l’Auditori (dijous de 17 a 21 h, divendres d'11 a 13 h i des de 2 hores abans del començament de cada espectacle).

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.23.123

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.