Dimecres, 26 de Juny del 2024

Actualitzada Dimarts, 25 de Juny del 2024 a les 22:23:56 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 18 de novembre del 2019
PRESSUPOST 2020

L'Ajuntament destinarà 14 milions d'euros a inversions en 4 anys

L'equip de govern de Jesús Ros està elaborant ja els pressupostos de 2020 amb la novetat d'introduir un pla pluriennal per a la realització de projectes al llarg d'aquesta legislatura

L'equip de govern socialista ja està immers en l'elaboració dels pressupostos de 2020 que pretén aprovar a la fi del mes de desembre. El portaveu socialista, Andrés Campos, ha anunciat que aquests pressupost rondaran els 61 milions d'euros. Com a novetat Campos ha anunciat que l'executiu de Ros destinarà 14 milions d'euros a inversions a més d'introduir un pla pluriennal per a l'elaboració de projectes al llarg de tota aquesta legislatura.
 

 

Entre les inversions previstes pels socialistes es troben la segona fase de la reurbanització del Cami Reial, per a la qual es destinaran 600.000 euros l'any vinent. A més, inclouen la rehabilitació del cinema Cervantes i les parcel·les de voltant, la recuperació del Palauet Giner Cortina, adquirit amb fons de les IFS, la rotonda del polígon Mes del Jutje, l'accessibilitat del Parc Rosa i la urbanització del carrer Mestre Giner.

 

El regidor de gestió de Recursos, Andrés Campos, va avançar que l'esborrany dels comptes s'entregarà a tots els grups polítics en la primera quinzena de desembre per a constituir comissions de treball i "posar en comú el document". L'objectiu és aconseguir el consens per a tirar-les avant ja que l'equip de Jesús Ros treballa amb pressupostos prorrogats des de 2016. Per a això, ha volgut deixar clar que Campos, que "intensificarem les reunions amb aquells grups que estiguen més predisposats al diàleg", va afegir.

 

En roda de premsa Campos ha anat desgranat les partides que veuran incrementat el seu pressupost. Va destacar entre altres, "Cultura, Educació, Turisme i Ocupació veuran incrementat el seu pressupost". El capítol II augmenta 1,5 milions de despesa, passant dels 16 de 2016 als 18 per a l'any vinent.

 

Per a les ajudes d'emergència es manté el pressupost de 900.000 euros, "ja que els usuaris han canviat i hi ha més ajudes de l'administració valenciana que cobreixen aquestes necessitats, a més d'una evolució favorable de l'ocupació". Campos va recordar que augmenten també les partides destinades a tradició, participació i activitats o festes, "volem recollir el que realment aquest Ajuntament inverteix en aquestes partides com un exercici de transparència", aclareix el portaveu socialista.

 

D'altra banda, també s'incrementa l'apartat de transferències a les empreses públiques d'Idea't, Nous Espais i la Fundació Esportiva Municipal. "En els últims quatre anys tenim més instal·lacions esportives i s'han incrementat les zones verdes i jardins de la localitat, per la qual cosa tot té un major cost econòmic per a mantindre'l" va puntualitzar Campos. Finalment el portaveu socialista va recalcar que "és de vital importància tirar avant aquests pressupostos, no aprovar aquests pressupostos dificultaria la gestió diària ja que la situació des de 2016 ha canviat".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.117.158.87

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.