Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 19:14:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 07 de novembre del 2019
EDUCACIÓ

Generalitat prohibirà els uniformes escolars diferents segons el sexe

El govern del socialista Ximo Puig ha anunciat que aquesta mesura afectarà tant els col·legis públics com els concertats

El govern tripartit de la Generalitat Valenciana ha anunciat que prohibirà que els uniformes escolars siguen diferents en funció del sexe. Això es tradueix en què una alumna no podrà ser obligada a portar falda per ser dona i tindrà opció de triar pantalons si així ho desitja.
 

La mesura ha sigut presentada en la Comissió d'Educació i Cultura de les Corts Valencianes per la socialista Ana Besalduch, que ha declarat que contribuirà a "adaptar la normativa dels centres públics al segle XXI"; Pilar Lima, de Podemos, que ho ha considerat un pas necessari cap a una "escola inclusiva i igualitària", i Papi Robles, de Compromís, que ha afirmat que l'actual distinció per sexe en matèria d'uniformes vulnera "el principi d'igualtat davant la llei i no discriminació per cap circumstància, entre la qual es troba la diversitat sexual i de gènere".
 

A Torrent, tan sols porten uniforme els alumnes de la majoria de centres concertats de la localitat. A més cal recordar que aquesta mesura igualitària, ja s'aplica en el centre educatiu concertat de San José i Santa Ana, on les alumnes de secundària poden triar, des de fa anys, portar pantalons o falda, encara que no s'aplica a l'etapa de primària. Un altre eixemple és el centre concertat de La Puríssima en el que les alumnes poden optar per pantaló o falda des de cinqué de primaria.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.218.38.125

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.