Dissabte, 27 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 05 de novembre del 2019

Juan XXIII y CEIP Lope de Vega participen en el programa Aquae ESTEM

Un programa nacional de promoció de les vocacions científiques i tecnològiques per a xiquetes per a contribuir a reduir la bretxa de gènere en carreres i professions *STEM (sigles de ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques, en anglés)

La Fundació Aquae, la fundació de Hidraqua, ha posat en marxa la primera edició de Aquae STEM, un programa nacional de promoció de les vocacions científiques i tecnològiques per a xiquetes per a contribuir a reduir la bretxa de gènere en carreres i professions STEM (sigles de ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques, en anglés).
En aquesta ocasió, Aquae STEM arribarà a 3.500 xiquetes de 50 centres espanyols, implicant també els seus companys, de la mateixa manera que al professorat i familiars.

 


El projecte s'engloba dins de l'aposta de Hidraqua per contribuir als ODS de l'ONU, en aquest cas al 4 ‘Educació de Qualitat’ i al 5 ‘Igualtat de gènere’. Amelia Navarro, directora de Desenvolupament Sostenible de Hidraqua ha destacat que “Encara que encara s'estan confirmant els centres educatius que participaran en aquest programa, està previst que a la Comunitat Valenciana participen un total de deu col·legis. El programa s'ha oferit als col·legis dels municipis de Torrent, Alacant, Benidorm, Orihuela, Elx i Sant Vicent del Raspeig, aconseguint fins a unes 500 joves”.

 

En concret, de Torrent, participaran en aquest programa el CEIP Joan XXIII i CEIP Lope de Vega.
Aquae STEM durà a terme un mètode d'aprenentatge que desenvoluparà la confiança de les alumnes per a definir problemes i dissenyar les seues pròpies solucions a través de l'exploració i del mètode científic. El programa incorpora activitats utilitzant metodologies capaces de seduir a les alumnes per a despertar-los l'interés pels coneixements STEM mentre que també milloraran les seues habilitats de col·laboració, comunicació i creativitat.

 

A aquesta aposta social i educativa, s'uneixen altres iniciatives com els 13.500 escolars que han participat en les seues campanyes educatives, s'han rebut 25.000 visites a les aules de la naturalesa i museus vinculats a l'aigua de Hidraqua i les seues empreses participades en l'últim any i la participació en el programa Technovation Challenge.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.141.199.243

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.