Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 04 de novembre del 2019

Torrent nomena Filla Predilecta a Rosa Ortí Mateu i Fill Adoptiu a Alfred Domínguez Ibáñez

Dos merescuts reconeixements a dues persones que han dedicat el seu esforç, treball i dedicació a la ciutat de Torrent i als torrentins i torrentines

El ple municipal de l'Ajuntament de Torrent va nomenar ahir a la vesprada com a Filla Predilecta a Rosa Ortí Mateu i Fill Adoptiu a Alfred Domínguez Ibáñez. Dos merescuts reconeixements a dues persones que han dedicat el seu esforç, treball i dedicació a la ciutat de Torrent i als torrentins i torrentines.
 

Rosa Ortí Mateu, Filla Predilecta
Rosa Ortí Mateu, va nàixer a Torrent i des de ben xicoteta ha dedicat la seua vida a educar i ensenyar, sempre escoltant les necessitats dels pobles. Tot això com a religiosa des de la seua congregació, també col·laborant amb unes altres o participant amb la societat civil per a portar avant iniciatives solidàries.
 

Rosa, que és llicenciada en Magisteri i Teologia i Doctora en filosofia i pedagogia, "és una dona compromesa, sensible al sofriment dels desprotegits i capaç d'indignar-se davant la injustícia, que ha fet de la vida un acte de lliurament de servei" va explicar l'alcalde. La Filla Predilecta és una torrentina excepcional que, amb la seua procedir, contribueix de manera significativa a donar prestigi al nom i la imatge de Torrent, allà on la seua acció i els seus escrits arriben.
 

Alfred Domínguez Ibáñez, Fill Adoptiu
Per part seua, Alfred Domínguez Ibáñez sempre ha estat compromés amb el nostre poble i la nostra comarca des de la seua arribada a Torrent fa 40 anys, participant de manera activa en l'activitat social i cultural. Educador de professió, ha impartit l'ensenyament en l'institut Tirant lo Blanch o en la seua Universitat de Majors i, a més, va ser regidor de Cultura de l'Ajuntament de Torrent durant dues legislatures.
 

"Sempre ha recolzat qualsevol causa justa en la qual se li ha requerit, sempre ha tractat de solucionar els problemes de les persones si era a les seues mans, i sempre ha continuat fomentant la cultura i la participació ciutadana al nostre poble", va assenyalar l'alcalde Jesús Ros durant el Ple.

 

Alfred ha participat en el Fòrum d'Opinió de Torrent, en el Consell de Cultura, com a voluntariat del valencià, com a col·laborador de l'Associació de Dones de la Comarca de l'Horta Sud, o com a professor de classes d'alfabetització, entre altres. També destacar la seua labor en la Fundació Horta Sud, on ha promogut el moviment associatiu com a motor de la nostra comarca, contribuint a una societat més justa i compromesa.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.227.190.93

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.