Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 04 de novembre del 2019

Els monstres valencians tornen per Tots Sants

Un any més, la campanya 'Espanta la Per' reivindica l'imaginari de la por autòctona amb tallers infantils i l'exposició "Vestir la Por"

Les biblioteques i el Museu Comarcal de l'Horta Sud celebren per quart any consecutiu 'Espanta la per! Per Tots Sants, monstres valencians' amb una programació d'activitats dirigides a públic adult i infantil. El La campanya naix des del Museu d'Etnologia de la Diputació de València i té com a objectiu principal és reivindicar, amb relació a Tots Sants, moment molt influït per la festa nord-americana de Halloween, l'existència en l'imaginari valencià de monstres propis com l'Home del Saco, les bruixes, la Quarantamaula, el dimoni o el Car, així com fomentar la lectura de la literatura popular valenciana en les quals aquests personatges són protagonistes de rondalles i de llegendes.

 

Les disfresses dels 9 monstres valencians que formen part de la campanya 'Espanta la per 2019' han sigut elaborats per l'alumnat del Grau de Disseny de Moda de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València (EASD). L'exposició pot visitar-se en el Museu d'Etnologia de la Diputació de València fins al 5 de gener de 2020 i també existeixen 9 vídeos tutorials en el canal de Youtube del Museu Valencià d'Etnologia que, de manera molt didàctica, ensenyen a les famílies i a les escoles com disfressar als més xicotets de la Quarantamaula, l'Home dels nassos o les bruixes més valencianes, entre altres.
 

 

Àmbit didàctic i infantil
El programa ha estat compost per tallers dirigits a escolars i famílies: L'activitat 'Rodem històries de per als museus' en els col·legis, tallers de disfresses de monstres valencians tant en el Museu Comarcal com a la Biblioteca Metre, una narració per a adults 'Els tres morts de Batiste' d'Almudena Francés i una gimcana en col·laboració amb Cucurucú Teatre, la EPA i la UMT.

 

La gimcana va partir de la plaça de la Unió Musical, va seguir a la biblioteca Metre on se'ls va entregar una bossa amb el berenar, batucada per l'avinguda en companyia de percussionistes de la UMT, van a la EPA seguint les pistes (monstres amagats, llibres, etc), Casa Cultura, Torre (història de l'emparedat amb José María). Acaba en el museu comarcal ball de l'o i dues.
 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.138.33.87

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.