Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 29 de Octubre del 2019
POLÍTICA

Torrent perdrà 25 milions d'euros en inversions segons el PP

Els populars de Torrent s'han desplaçat a la planta de GEMERSA per a denunciar les retallades del Consell de Ximo Puig amb la ciutat de Torrent, dins de la campanya "Retallades Tour" del PPCV per a explicar als veïns de la Comunitat Valenciana, com l'afectaran aquestes retallades del PSPV i Compromís

Els populars de Torrent s'han desplaçat a la planta de GEMERSA per a denunciar les retallades del Consell de Ximo Puig amb la ciutat de Torrent, dins de la campanya "Retallades Tour" del PPCV per a explicar als veïns de la Comunitat Valenciana, com l'afectaran aquestes retallades del PSPV i Compromís
 

La portaveu del PP, Amparo Folgado al costat de la diputada autonòmica i secretària executiva de territori i medi ambient del PPCV, Elisa Díaz s'han reunit amb els mitjans en la partida de la Contesa, on s'han produït tres incendis en l'últim mes en la planta de reciclatge abandonada i en la qual el Consell ha d'invertir suposadament, 2,3 milions d'euros per a desmantellar-la. Folgado ha destacat que "les retallades del Consell de Ximo Puig i Mónica Oltra afecten ja 25 milions d'euros en inversions que els torrentins no veurem, malgrat les promeses de l'alcalde, en diversos anys com a mínim".
 

Per part seua, la diputada autonòmica Elisa Díaz ha assenyalat que "les retallades del Consell ja arriben a 400 milions d'euros, que sumats als 9.200 que no s'han executat del pressupost de 2019 i a les factures en els calaixos, estan afectant els drets fonamentals dels valencians". Per contra, Díaz ha subratllat "els 17 milions d'euros que està emprant el Consell a incrementar els seus assessors i directors generals a 330 i l'augment de subvencions a dit, que ja suposen més de 5 milions d'euros."
 

Elisa Díaz, també ha afirmat que "200 col·legis amb obres pendents del Pla Edificant i centres de salut, es veuran afectats per les retallades del Consell" encara que apunta que els populars, encara desconeixen quins es veuran afectats.
 

A més, la portaveu del PP, Amparo Folgado denuncia la política de l'alcalde de Torrent, Jesús Ros d'avançar amb els diners dels torrentins, obres que han de ser sufragades per la Generalitat. "Ros en el seu intent per tapar els incompliments del Consell de la Generalitat amb Torrent, està destinant els diners dels torrentins, que hauria de ser per a millorar els barris, la neteja, i la seguretat als carrers, a realitzar inversions que ja veurem si algun dia recuperem".
 

Els populars han destacat que les retallades del Consell afectaran en més de 25 milions d'euros a la ciutat de Torrent i enumeren el desmantellament de la Planta de GEMERSA, el pont que ha d'unir la ronda del Safranar amb Alaquàs, el nou Palau de Justícia, el futur Centre de Salut en Parc Central i les obres de millora en els col·legis de Torrent, com a candidats a patir les retallades i quedar en l'oblit.

 

Planta de GEMERSA (2,3 milions d'euros)
La planta de reciclatge abandonada i que ha patit tres incendis en l'últim mes, afectant els veïns de Torrent, a causa del fum, fa anys que està abandonada. Recentment l'alcalde Jesús Ros va afirmar que la Generalitat Valenciana estava agilitant tràmits i anava a dotar d'una partida pressupostària per a retirar les tones d'enderrocs. Una partida que hauria d'estar dotada amb 2.300.000 euros, segons un supòsit informe realitzat per la Universitat de València, del qual, els populars no saben res i dubten de la seua existència.
 

Per a Folgado, "aquesta promesa és un brindis al sol i en el cas que vaja a haver-hi pressuposats autonòmics i fóra dotada una partida per al desmantellament de GEMERSA, ja veurem si després hi ha fons". Elisa Díaz per part seua, ha afirmat que "aquest abocador sí que és una emergència climàtica i no sabem quines actuacions es realitzaran sobre les instal·lacions ni quan".
 

Els populars juntament amb els periodistes han pogut comprovar com s'està tapant les muntanyes d'enderrocs amb bolquets de terra vegetal, per al qual desconeixen si existeix projecte i desconeixen qui està sufragant aqueixes actuacions, si l'Ajuntament o la Conselleria.
 

Puente de la carretera de Picanya (3,7 milions d'euros)
Des del PP de Torrent ja van denunciar que "en els pressupostos de 2018 no apareixia aquesta infraestructura, malgrat haver anunciat l'alcalde en diverses notes de premsa i rodes de premsa que s'anava a fer abans de les eleccions de 2019" afirma Folgado.
 

Posteriorment, "en 2018 des del PP denunciem que el Pressupost de la GVA per a 2019 només contemplava un 0,9% del pressupost i que no era una prioritat per a Ximo Puig, per molt que l'alcalde anunciara la seua imminent construcció". Amb les retallades del Consell del Botànic II, Folgado afirma que "el pont de Torrent cap al distribuïdor comarcal és candidat a tornar a quedar en el calaix de l'oblit de la Generalitat Valenciana".
 

Palau de Justícia de Torrent (17 milions d'euros)
Per a Folgado "les decisions i capritxos de Jesús Ros perjudiquen els torrentins, ja que en comptes de reclamar al seu company Ximo Puig la construcció del nou Palau de Justícia de Torrent, és el mateix Ajuntament el que avança els diners i ja veurem quan la Generalitat abona el seu deute amb tots els torrentins".
 

En 2018, el PP ja va denunciar que malgrat els anuncis de la imminent construcció per part de l'alcalde, no s'anava a produir. Els pressupostos de la Generalitat en 2019 van destinar 0 euros per a aquesta obra i en la previsió que tenia per a 2020, també apareixia 0 euros.
 

Torrent ha destinat 835.000 euros ja enguany a adaptar la parcel·la de Parc Central. El dia 16 d'octubre de 2019 va finalitzar el termini de presentació d'ofertes per al Servei d'assistència tècnica per a la redacció de projectes i direcció de les obres per un import de 684.125,18 euros, que també abonarà l'Ajuntament de Torrent. Amb les Retallades del Botánic II, Folgado es pregunta "quan es construirà el Palau de Justícia i quan abonarà la Generalitat a l'Ajuntament de Torrent, els 684.000 euros que avançarem".
 

Centre de Salut en Parc Central
Una altra de les inversions del Consell a Torrent que segueixen en el calaix i que és candidata a les retallades de la Generalitat per a 2020 és la creació del nou Centre de Salut en Parc Central.
 

Folgado recorda que "el Centre de Salut en Parc Central ja arriba tard, perquè vaig ser jo mateixa com a alcaldessa en 2015 qui va aconseguir el compromís de l'anterior Conselleria, per a la seua imminent construcció. Han passat ja cinc anys i no sabem quan es posarà en marxa".
 

En el pressupost de 2019 de la Generalitat Valenciana, no apareixia ni un euro per a la seua posada en funcionament. L'Ajuntament de Torrent ja ha adquirit els locals i el Centre de Salut en Parc Central, és candidat a patir les retallades de Puig i Oltra en 2020.

EDIFICANT II
Folgado recorda que "encara no han finalitzat les obres en diversos col·legis de Torrent, malgrat estar finalitzant el mes d'octubre" i subratlla que "les obres pendents per a l'any que ve són candidates a quedar en el calaix un any més".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.204.218.79

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.