Diumenge, 29 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 27 de Setembre del 2024 a les 19:16:17 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 29 de Octubre del 2019

Jesús Corbí, nou rector en l'Arxiprestal de Torrent

A la celebració han assistit, a més de la comunitat parroquial de l'Asunción de Torrent i de confraries i germanors torrentines, nombrosos fidels d'Algemesí i d'Albaida, poblacions on ha exercit el seu ministeri Sr. Jesús, així com membres de la corporació local i d'Algemesí

Jesús Corbí ha pres possessió com a rector de la Parròquia de l'Asunción de La nostra Senyora en l'eucaristia celebrada aquest diumenge, presidida pel cardenal Antonio Cañizares, arquebisbe de València i concelebrada per més de cinquanta sacerdots, entre els quals es trobava Sr. Manuel Ureña, arquebisbe emèrit de Saragossa.

 

A la celebració han assistit, a més de la comunitat parroquial de l'Asunción de Torrent i de confraries i germandats torrentines, nombrosos fidels d'Algemesí i d'Albaida, poblacions on ha exercit el seu ministeri Sr. Jesús, així com membres de la corporació local i d'Algemesí. En començar la celebració s'ha llegit el seu nomenament i Sr. Jesús ha fet una manifestació de fe, així com ha renovat els seus vots sacerdotals davant el titular de la diòcesi, Sr. Antonio Cañizares. En la celebració de l'eucaristia han participat diferents membres del consell de pastoral i de la seua família, que també li acompanyaven.

 

Després de l'homilia, Sr. Jesús ha realitzat el ritu de presa de possessió dels llocs de la celebració, com la pila baptismal, el confessionari, la capella de la comunió, el campanar i, finalment, la seu, des d'on exercirà el seu ministeri, mentre tota la comunitat trencava en un aplaudiment. En finalitzar la celebració, Sr. Jesús va saludar i va agrair enormement la presència de dos arquebisbes en la seua entrada en la parròquia, Sr. Manuel i Sr. Antonio. També va tindre paraules d'agraïment per als sacerdots que concelebraren amb ell, vinguts d'Algemesí i de tot l'arxiprestat Beata Josefa Naval Girbés, els sacerdots de les parròquies de Torrent i membres de la Germanor sacerdotal de Torrent, així com de l'arxiprestat Mare de Déu del Pòpul i tots aquells que havien tingut a bé acompanyar-li.

 

Després d'agrair la presència de tots ells, va voler fer especial esment al diaca Quique Roig a qui l'arquebisbe ha enviat a la nostra parròquia a exercir el ministeri del diaconat durant aquest curs, de la mateixa manera va voler agrair als feligresos de les parròquies d'Otos, Palomar, Bèlgida, Albaida, Algemesí i Casinos, el seu poble natal, per haver vingut a aquesta celebració tan important.

 

A continuació va exposar breument quines seran les línies per les quals discorrerà el seu ministeri en la Parròquia: «Vull que, com em deia un feligrés aquest matí mentre preparàvem la celebració, la meua arribada a aquesta comunitat siga un "tsunami" de l'Esperit Sant, que ens diga el que hem de fer i com. Sóc conscient que vinc a una parròquia que és un viver de fe i vinc molt tranquil, com li he dit fa un moment al senyor cardenal. Vinc molt tranquil, però no vull que ens conformem a quedar-nos tranquils amb la celebració de l'eucaristia dominical, sinó que continuem estant a l'escolta de l'Esperit Sant per a sentir el que ens diu i saber com hem de viure.

 

"En primer lloc, vull dir que vinc amb tota humilitat a aquesta comunitat. No pot ser d'una altra manera perquè sóc l'últim a arribar a aquest poble i a aquesta parròquia i m'agradaria, durant el temps que el Senyor em concedisca estar en aquesta parròquia, que caminem junts. Estem en un moment de la història de l'Església a València en la qual estem vivint un Sínode Diocesà. Sínode, que vol dir "caminar junts" i, com diu el Papa, vull caminar davant de vosaltres com a guia; darrere de vosaltres, per si algú es queda ressagat i enmig de vosaltres, per a ser un més en la comunitat. Vull ser el representant de Crist, que és el Bon Pastor, que és Cap, perquè va davant, Cor, perquè abraça a tots, i Peus, perquè va per darrere. Desig que caminem junts en aquesta etapa sinodal.

 

"També vull, en segon lloc, que, en aquesta etapa del meu ministeri, l'Església es rejovenisca. El papa Francesc ha escrit una carta en la qual afirma que Crist està viu, per la qual cosa vull posar-me al servei de tots els joves perquè troben en nosaltres l'ajuda i la companyia necessària perquè sàpien que Crist està viu. "I en tercer lloc vull afirmar que vinc en disposició de viure en comunió amb l'Arxiprestat i els seus sacerdots. Vull viure la fraternitat sacerdotal entre totes les parròquies de Torrent, sota la protecció i l'empara de la Mare de Déu del Pòpul. A ella m'acull perquè siga la nostra mare protectora.

 

"Finalment, m'agradaria dir, com algun jove m'ha preguntat, que m'agrada molt la Litúrgia, perquè ens ajuda a celebrar vivament amb fe i alegria els sagraments. A partir de hui estic al vostre servei, amb Jordi i Rafael».
Per a finalitzar aquesta jornada de celebració, els assistents van gaudir d'una senzilla àgape en el col·legi de les Religioses Trinitàries.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.179.225

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.