Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 25 de Octubre del 2019

950 alumnes de la Puríssima corren per a acabar amb la leucèmia infantil 

Hui divendres, 25 d'octubre, el centre va participar en el major moviment escolar per una causa solidària: la lluita contra la leucèmia infantil. Més de 950 alumnes des d'infantil fins a Batxillerat van participar amb la donació d'1 euro per participant per a la investigació.

El col·legi La Purísima de Torrent ha participat en “La Volta al Col·le”, de la Fundació Unoentrecienmil, el major moviment escolar per a recaptar fons destinats a finançar un projecte d'investigació que ajude a acabar amb la leucèmia infantil, juntament amb tots els col·legis d'Espanya interessats. El centre de Torrent va participar amb més de 950 alumnes, al costat de docents, *Pas i les famílies en aquesta  volta a la barriada i la col·laboració de l'Ajuntament de Torrent. 


Enguany se celebra la V edició, en la qual han participat col·legis i centres educatius de tota Espanya, que aporten més de 400.000 corredors conscienciats amb aquesta malaltia. La Volta al Col·le de Unoentrecienmil cerca concentrar tota l'energia positiva que es genera a l'inici del curs escolar a través d'una carrera solidària, que serveix de nexe d'unió entre els xiquets que comencen el col·le i els que aqueix any no podran assistir perquè estan lluitant contra la leucèmia. Cada participant de la Volta al Col·le ha donat des d'1 euro, rebent un dorsal i un diploma d'agraïment per la seua gran aportació per a finançar un projecte d'investigació que ajude a impulsar la cura de la leucèmia infantil. 


Des del naixement de la Volta al Col·le en 2015, la participació dels centres educatius s'ha anat incrementant exponencialment fins a aconseguir aconseguir quasi els mil col·les en 2018, la qual cosa es tradueix en més de 500.000 corredors i en prop de 800.000 euros recaptats, que s'han destinat a finançar una Beca d'Investigació Unoentrecienmil. 

La gran importància de la Volta al Col·le
Cada any es diagnostiquen a Espanya 300 nous casos de leucèmia en edat pediàtrica i, desgraciadament, un 20 per cent dels xiquets no supera aquesta malaltia. “La investigació és l'únic camí per a canviar aqueixes xifres i arribar al 100 per 100 de curació”, explica Jose Carnero, president i fundador de Unoentrecienmil. Iniciatives solidàries com La Volta al Col·le són claus per a recaptar fons i destinar-los a la investigació. “És increïble veure el somriure que se li dibuixa als xiquets participants i les ganes i l'entusiasme que li posen en la carrera lluint aqueix dorsal amb el qual confien poder ajudar a posar fi a aquesta greu malaltia”, explica el fundador de Unoentrecienmil.


Unoentrecienmil

La Fundació Unoentrecienmil naix en 2012 amb l'objectiu d'impulsar projectes d'investigació de leucèmia infantil, malaltia que diagnostiquen cada any a Espanya a més 300 nous xiquets, representa el 30% dels casos de càncer infantil diagnosticats i llança una terrible estadística: 2 de cada 10 xiquets diagnosticats no ho supera. Des de llavors ha destinat ja més de 700.000€ en investigació: són ja set beques –cinc anuals, la I Beca de Destinació en Centre d'Excel·lència Internacional i la I Beca MQC amb una línia d'investigació sobre els beneficis de l'activitat física en la cura del càncer infantil-, la V Beca va camí d'obrir un assaig clínic esperançador, acaba d'entregar la VI Beca Anual dotada amb 100.000€ a un “innovador Projecte d'avantguarda com és la primera immunoteràpia específica per a una leucèmia T desenvolupada per uns investigadors espanyols” i l'objectiu marcat en 2019  és superar el milió d'euros en total destinats a la curació plena de la leucèmia infantil.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.146.221.52

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.