Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 22 de Octubre del 2019
ENTREVISTA PAU ALABAJOS

"És complicat anar de la mà d'un PSOE que ja no és d’esquerres”

El portaveu eco valencianista opina que cal dotar de millor finançament els municipis per a tindre liquidesa per millorar la qualitat de vida dels veïns

Music de professió, torrentí denaiximent, viu actualment a Parc Central. Fill de pares me tres, té 36 anys i compagina la seua professió de músic amb la política local com a regidor de l’Ajuntament de Torrent. Va entrar en política de la mà de la música. El seu partit afronta aquesta legislatura amb només dos regidors, perdent dos respecte a 2015.

 

Fa tres mesos el seu partit va perdre dos regidors, respecte fa 4 anys, quines conclusions s’han tret d’aquest resultat.  És cert que no estem contents en els resultats però també és cert que eren unes eleccions molt especials on l’amenaça de l’extrema dreta va fer que la gent es decantara pel volt útil i s’ha vist també en la resta de la comarca. Nosaltres hem de seguir treballant per a seguir sent l’oferta més atractiva per a les pròximes eleccions.

 

Compromís va recolzar a Jesús Ros per aplegar a l’alcaldia en 2015 per a després fer oposició, els ha pogut perjudicar en aquest sentit? Fa quatre anys varem recolzar la candidatura de Jesús Ros a canvi d’un protocol signat davant de notari amb 14 punts programàtics i evidentment, els incompliments flagrants dels acords ens ha resultat molt complicat. Ara hem volgut fer una mena de control del govern des de dins però ha sigut el govern de Ros el que no ens ha donat la mà en aquest sentit, ha volgut anar en minoria i crec que el canvi que hem intentat s’ha donat contra la paret.

 

Creu ara Compromís que va ser un error no entrar a formar part del govern en la passada legislatura? Això és política de ficció, plantejar-se ara el que haguera pogut passar. El que està clar és que no volíem estar al costat d’un govern capitanejat per Jesús Ros. Un alcalde que ja va ser-ho fa anys i que porta en les seues esquenes una època de privatitzacions i l’especulació de l’Horta i per això ens resultà molt complicat anar de la mà d’un partit que per a nosaltres no són d’esquerres. Al principi de la democràcia des de el PSOE varen presentar una moció en la qual es demanava la separació d’església i municipi i anar als actes religiosos a títol personal i la vàrem recuperar, la vàrem presentar i el mateix partit que fa dècades la va presentar i aprovar, ara la va votar en contra, estan anant cap arrere com els carrancs.

 

El 10 de novembre tornem a les urnes, Compromís anirà en coalició amb Mas País el partit d’Errejón, com veu aquesta relació? No entre a valorar una decisió que s’ha pres en les altes esferes, Baldoví té molt clar el que ha de fer en el Congrés. El context és diferent, són unes eleccions on la gent està molt desmobilitzada. S’ha intentat emular la coalició que hi ha en Europa amb una aliança entre forces d’esquerres, l’essència de Compromís és la mateixa i és una aliança on es respecta més l’essència.

 

Gemersa porta ja dos incendis en menys de dues setmanes, la Conselleria de medi Ambient està en mans de Compromís i Ros donà a entendre que s’havia desatés aquest tema. El medi ambient no és tema de partits. Ací estan tirant-se la pilota uns als altres i el que volem és que tant conselleria com Ajuntament dirimisquen les competències i el temps va passant i els residus que hi ha ací és un polvorí i només podem fer és felicitar a les forces de seguretat que han estat al peu del canó quan s’han produït els incendis.

 

El seu partit ha acusat Ros de gastar-se més diners en pantalles LEDS que en la desinsectació de la ciutat. Som conscients que és molt difícil controlar unun terme vastíssim com en el cas del mosquit tigre però el que sí que és veritat que és una paradoxa que l’Ajuntament es gaste 150.000 euros en pantalles per a fer publicitat i en canvi una cosa que afecta a la salut pública no l’hi fiquen un poquet més de pressupost i fer una feina més exhaustiva.

 

L’Ajuntament va adquirir el Palau Cortina a proposta de Compromís amb les IFS (Inversions Financerament Sostenibles). Era molt important comprar-ho, en ser un immoble privat el propietari tenia l’obligació de mantenir i no ho ha fet i per això cada vegada anava perdent valor. Era un moment immillorable perquè l’Ajuntament ficara el 100 per 100 perquè passara a ser propietat del poble.

 

L’infrafinançament de la Comunitat és un tema que ha unit a tota l’oposició En aquest tema no hi han partits, estem ací tots per vocació i una cosa tan senzilla com els diners que ens deu l’estat i que ha de pagar, en això no pot estar ningú en desacord. En aquest cas estem tots d’acord que no es poden utilitzar els diners públics per a fer política. Hem de dotar un millor finançament perquè els municipis tinguen liquidesa per a donar una millor qualitat de vida als seus veïns.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.201.71

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.