Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dissabte, 19 de Octubre del 2019

Alícia Pallardó, exaltada com fallera major de Torrent 2020

La jove torrentina va estrenar el seu vestit de valenciana en verd Picea i dibuix Aranjuez.

El món faller de Torrent es va vestir de gala per exaltar a la seua màxima representant de les falles de 2020. Dissabte a la vesprada, a les 18.30 h. l’Auditori es va omplir de gent per a gaudir de l’exaltació de Alícia Pallardó, que arribà amb cotxe, precedida per la seua cort d’honor. L’acte va estar ple de música, batukada en directe i espectacle de llum i color al voltant de la pòlvora i el foc.  L’exaltació va estar presentada per Carmen Sirvent (FMT2017 i amiga íntima d'Alícia), i el mantenidor fou Alfred Domínguez, professor i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Torrent durant els 90.

 

El moment més esperat de la nit va ser quan l'alcalde de la ciutat, Jesús Ros, va ficar la banda a la màxima representant. Després dels moments de nervis va ser el torn de l'arribada de les paraules del mantenedor i de la visita de les 29 falles de la ciutat que van felicitar a Alícia Pallardó. Festes germanes, representades en les seues falleres i regines, com la regina de Segorbe i d'altres Juntes Locals de la Comunitat, van estar presents i van felicitar a la protagonista de la nit. La recent proclamada fallera major de València, Consuelo Llobell, va tancar les visites a la protagonista de la nit. Després de l'acte va tindre lloc un sopar a un restaurant de la ciutat. L'acte va ser seguit per milers de persones gràcies a la connexió en directe de TeleTorrent, que un altre any acosta la festa de la capital de l'Horta Sud a tot el món que no té entrada. 

 

El secret millor guardat 

Enguany les falleres majors de la ciutat han decidit no mostrar els vestits de valenciana que lluiran el dia més esperat. Com era tradicional, la setmana prèvia a les exaltacions les màximes representants exposaven la seua indumentària per a l'any faller en alguna sala d'exposicions de la ciutat. Però, enguany per primera vegada en molts anys es tornava a la manera clàssica de sorprendre a tot el món amb el vestit, que es va descobrir a la recepció de l'Auditori i sota l'atenta mirada de convidats i curiosos. 

 

Per a tal ocassió Alícia ha triat un vestit en color verd picea, (verd oliva) amb un dibuix antic recuperat per la casa de nom Aranjuez i amb fils de color en blaus, blancs i rojos, de la firma de Vives i Marí , amb manteletes Artesanías Valencia i puntilles de Flor D'Azahar. El vestit va ser confeccionant per la firma Serrano y Navalón. Les falleres majors i Corts d’Honor van lluir les pintes i els adreços, regal de l'Ajuntament, obra de l’empresa artesana torrentina Totet i a Creaciones Serres Aderezos.

 

Per la seua banda, la Cort d'Honor major va estrenar també la seua indumentària oficial, per parelles de color, de la firma Serrano y Navalón, que han elaborat els vestits amb unes teles de Vives i Marí  en colors verd foreste, Blau Lambro, Villafranca i Blanc òptic. Les manteletes són d’Artesanies València, les Mantellines i puntilles són de Santos Textil, les sabates són de Descans, les calces de la firma Elvira Bella, els escapularis, de Santet; i l'ahuecador de La Llar del Fil. 

 

Demà, a les 11 h. del matí serà el torn de l'Exaltació de la Fallera Major Infantil de Torrent, Sandra Peris ue estarà acompanyada de les seues companyes de la Cort d'Honor i dels representants infantils de les 29 falles de Torrent. 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.35.148

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.