Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Diumenge, 13 de Octubre del 2019

Sant Valerià aspira a la secció especial amb Sherezade i Les mil i una nits  

La comissió de Torrent unirà les dos falles amb un projecte integrador centrat en la crítica local, obra de Fede Alonso; i el discurs igualitari i feminista en la infantil, de Paco Martínez.

La Falla Sant Valerià calfa motors per a les festes de 2020 i ho fa amb ganes, ja que la comissió aspira a plantar en secció especial de Torrent, amb el segell inconfusible de la crítica local, en la major; i un missatge feminista i didàctic en la infantil. L’eix temàtic que unirà les dos falles serà una fantasia aràbiga on Sherezade, la protagonista de Les mil i una nits, i de la falla infantil, narrarà les dos falles. Els representants de la comissió, Raquel Muñoz, Miguel Ángel Atienza, junt amb les infantils Zayra Aguilar i Daniel Atienza es van encarregar de revelar els esbossos per a aquest exercici, junt amb els artistes fallers.

 

En este exercici la comissió ha fitxat al cullerenc, Fede Alonso, que donarà vida a “Les mil i una nits de desitjos torrentins”, on el gran geni de la làmpada ha arribat a Torrent per fer complir els desitjos als seus habitants: traïcions polítiques, projectes inacabats, embolics fallers i trames de plena actualitat 100% local envoltaran el monument de majors dimensions que mai i plenament ambientat. Amb este projecte Fede Alonso vol apostar per una falla molt cuidada en el detall. L’artista de la Ribera ha plantant falles de secció especial en diverses poblacions i ha desenvolupat grans projectes d’ambientació com l’escenari principal del festival de música Medusa.  Desembarca a la comarca de l’Horta per primera vegada i ho fa amb moltes ganes i un projecte molt solvent que aspira portar a la comissió a la secció d’or, després de dos incursions en 2012 i 2013.

 

Per la seua part l'artista de Borriana, Paco Martínez, tornarà a plantar després de guanyar el primer premi de primera les falles passades i tres anys de relació amb la comissió. Ho farà amb una aposta feminista sota el lema “Sherezade”, protagonista del clàssic àrab “Les mil i una nits”. Ella és una de les primeres dones protagonistes en la literatura universal per la seua saviesa i valor, ja que va salvar-se cada nit de les garres del Sultà, gràcies a grans dosis d’imaginació, al contar cada nit un conte inacabat que resolia a l’endemà. Dels seues contes ens han arribat fins a nosaltres: Alí Babá i els 40 lladres, Simbad el Marí o Aladí i la làmpada meravellosa, entre d’altres. Precisament, este conte és el que es desenvoluparà en la falla gran i serà la figura de Sherezade la que narrarà la crítica i el contingut satíric de les dos.

 

Així, la falla Sant Valerià convida als torrentins i visitants a estar present el dia 15 de març en la demarcació per ser partícips de grans sorpreses relacionades amb les dos falles.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.134.104.173

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.