Dimarts, 19 de Octubre del 2021

Actualitzada Dilluns, 18 de Octubre del 2021 a les 12:42:54 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 11 de Octubre del 2019

SUCCESSOS

Torrent desperta amb un nou incendi a la planta de residus de Gemersa

El foc ha coincidit amb la reunió prevista de hui amb la consellería, que s'ha compromés a inciciar ja el tràmits de desmatellament

El torrentins s'han despertat hui amb un intens olor a fum procedent de un nou incendi a la planta de residus de Gemersa, el segon que es produeix en dos setmanes. El fum es podia vore des de València i practicament tota la comarca com el del passat 29 de setembre, que va tardar varios dies en controlar-se. El foc latent es va intentar apagar amb terra pero ha tornat a prendre força en altra part del abocament. Quatre unitats de bombers, dos excavadores, protecció civil i unitat de medi ambient estan treballant a la zona. 

Els primers efectius en arribar a les 5 de la matinada van ser els efectius de bombers de Torrent i Paterna. També han arribat a la zona 2 excavadores. Fonts del Consorci Provincial de Bombers han indicat que a las 8.30 horas el foc ja estava controlat pero a hores d'ara continua eixint molt de fum. 

L'Alcalde de Torrent, Jesús Ros, havia demanat abans de l'estiu una reunió amb la consellería de Medi Ambient per a que es donara una sol·lució al problema d'esta planta de residuos de la construcció abandonada. Fa un any l'Ajuntament va aprobar una moció per a demananar a Generalitat que es faça càrrec del desmantellament de la planta després de varios incendis a la planta que venen repentint-se desde el tancanment de la planta de residus en 2015.

 

Consellería es compromet a inciar ja els tràmits del desmantellament

Precisament hui estava prevista eixa reunió entre l'alcalde de Torrent, Jesús Ros, i el director general de la consellería de Medi Ambient. Desrpés de la reunió, Ros ha calificat de "molt productiva i satisfactoria per als interesos de l'Ajuntament de Torrent". La Consellería s'ha compromés a iniciar ja els tràmits per al desmantellament. Ros no s'aventurat a donar dates pero desitja que hi haja una solució l'any 2020. "No voldría dar dades, perque iniciar estos tràmits implica procediments administratius complexos i a més necessiten d'una disposició pressupostaria de 2,4 milions que és molt important".

Ros també ha afirmat que els costos dels treballs actuals de moviment de terres que està assumint l'Ajuntament ser revertits a la conselleria "una o altra forma". El que sí que ha garantit Ros es que la zona quedará "igual que estava, sense muntanyes de terra, quedarà un camp com era abans"

 

Una planta clausurada para la construcció
La planta de Gemersa es va projectar l'any 2007 per a acollir i tractar residus derivats de la construcció i va obrir les seues portes en 2008 inaugurada per la ex-alcaldesa del PP, Maria José Català. Des dels primers temps, va provocar queixes de l'entorn. Des de fa anys, colectius ecologistes i partits com Esquerra Unida, Compromís o Guanyant Torrent van iniciar una batalla perquè fóra tancada. El tancament va arribar al ple municipal, pero també a la Unió Europea. La Conselleria de Medi Ambient va multar a la signatura gestora i va ordenar la clausura de les instal·lacions per incomplir la llicència que tenia originàriament.

No obstant això, com l'empresa gestora havia fet fallida mesos abans, la planta es va tancar però mai es van retirar les tones de residus a l'interior i el recinte ha patit diversos incendis, alguns en actiu durant setmanes. Només es van desmantellar, fa dos anys, la maquinària i les estructures de metall.

 

 

 

Comentari
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.235.179.111

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.