Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 08 de Octubre del 2019
POLÍTICA

Ros tira avant els comptes generals del 2018

En el ple extraordinari celebrat el 7 d'octubre el Partit Socialista va tirar avant els seus comptes després d'un empat en la votació i amb el vot de qualitat de l'alcalde

El govern socialista de Jesús Ros ha tirat avant els Comptes Generals del 2018 gràcies al vot de qualitat de l'alcalde després de produir-se un empat. En el ple, PP, Compromís i VOX van votar en contra mentre que Ciutadans es va abstenir i el PSOE va votar a favor.

 

El ple va començar amb la intervenció del portaveu socialista, Andrés Campos, en el qual va fer un resum del resultat dels comptes i de la situació de l'Ajuntament a 31 de desembre de 2018. En la seua intervenció Campos va agrair el treball dels funcionaris de la casa "encara amb menys personal des de fa 4 anys". Campos va recordar "el compromís d'aquest govern amb la contenció de la despesa i amb les polítiques socials".

 

En la seua intervenció va destacar els 1,8 milions d'euros destinats a ocupació i els 3 milions invertits en educació així com la contenció de la despesa en festes i en enllumenat públic gràcies a l'estalvi energètic. El portaveu socialista també va destacar el descens en el deute municipal que se situa a 31 de desembre en un 63,53% el que es tradueix en 36,9 milions d'euros. I va recordar que "donar suport a aquests comptes no és donar suport a la gestió d'aquest equip de govern, sinó la situació real d'aquest Ajuntament".
 

El portaveu de Compromís, Pau Alabajos, va anunciar el seu vot en contra per la falta d'informació d'inversions, contractació de personal i inventaris de patrimoni dels organismes autònoms de l'Ajuntament, "ens agradaria ser optimistes però amb aquesta situació no podem ser-ho i amb la falta d'informació no podem saber com és la realitat d'aquest ajuntament i no podem fer un acte de fe".
 

Per part seua, la portaveu popular, Amparo Folgado, va justificar el seu vedat en contra per ser "aquest document reflex de les polítiques d'aquest equip de govern que els funcionaris reflecteixen en els Comptes Generals". Va finalitzar la intervenció de l'oposició, Raúl Claramonte, portaveu de Ciutadans, "no podem ni donar suport ni votar en compte aquests comptes que tenen l'autorització de la intervenció".
 

L'alcalde de Torrent, Jesús Ros, va ser l'encarregat d'acabar la ronda d'intervenció per a recordar que "aquests comptes reflecteixen que aquest Ajuntament ha baixat el seu deute, ha augmentat la despesa social, hem congelat els impostos i hem finalitzat l'exercici amb superàvit, com el farà el següent més prop dels 7 milions que dels 5 milions".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.136.26.20

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.