Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 07 de Octubre del 2019
EDUCACIÓ

Antonio Machado posa en marxa "Ecol·legis, el vessant més sostenible de l'educació"

L'objectiu d'aquests projectes d'innovació educativa sobre eco escoles és que les bones pràctiques pedagògiques dels 38 centres docents participants es convertisquen en un exemple de bones pràctiques de promoció de la protecció del medi natural i del desenvolupament d'ambients educatius més sostenibles que es poden compartir amb tota la comunitat educativa

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport promou 13 projectes d'investigació i innovació educativa (PIIE) dedicats al desenvolupament de les eco escoles. Aquests projectes estan impulsats per 38 centres educatius de 29 municipis valencians que mobilitzen a més de 11.100 alumnes d'Infantil, Primària, ESO, Batxillerat, FP i Educació Especial entre les quals es troba aquest centre educatiu públic de la capital de l'Horta Sud.
 

El concepte d'eco escola fa referència a aquell centre educatiu que busca integrar la sostenibilitat en el seu model pedagògic i de gestió, amb la promoció de l'educació ambiental per al desenvolupament sostenible en totes les seues aules, serveis i activitats educatives. Això converteix a tota la comunitat educativa en un vertader agent de canvi i de sensibilització de la ciutadania cap a la conservació del medi ambient.

 

L'objectiu d'aquests projectes d'innovació educativa sobre ecoescuelas és que les bones pràctiques pedagògiques dels 38 centres docents participants es convertisquen en un exemple de bones pràctiques de promoció de la protecció del medi natural i del desenvolupament d'ambients educatius més sostenibles que es poden compartir amb tota la comunitat educativa.

 

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha destacat que "amb les propostes innovadores de centres educatius per a fomentar els projectes de ecoescuelas es transmeten valors de solidaritat i sostenibilitat mediambiental, i ajuden a construir una educació cada vegada més compromesa amb el seu entorn i decidida a millorar la vida de les persones".

 

"Estem en un context d'emergència climàtica, en el qual els més joves abanderen la lluita contra els efectes del canvi climàtic, són un exemple a continuar a escala mundial, i amb projectes com les ecoescuelas treballem en els centres educatius els valors perquè els actuals xiquets i xiquetes tinguen consciència dels reptes del futur i l'important que és l'equilibri mediambiental", ha afegit.
 

Mitjançant aquesta mena de projectes l'alumnat aprén a treballar, cultivar i estimar la terra a través de l'hort escolar, i descobreix conceptes tan rellevants com la sostenibilitat o l'agricultura ecològica i de proximitat. Les eco escoles posen en valor també la sostenibilitat del menjador escolar amb la introducció de productes de proximitat: "La renaturalización de les escoles també implica una reflexió i un canvi dels espais exteriors del centre cap a un model més natural i d'alt contingut pedagògic", ha explicat Marzà.

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.17.6.75

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.