Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 07 de Octubre del 2019
MEDI AMBIENT

Compromís acusa al PSOE d'instal·lar 6 dels 35 sensors de contaminació

Segons s'indica en la contestació que ha rebut la coalició ecovalencianista del propi govern, dels sensors de qualitat de l’aire estan instal·lats 3 dels 15 previstos, mentre que els de soroll s’han instal·lat 3 dels 20 programats, a més dels sensors de partícules, "el govern ha respost a Compromís que estan instal·lats però encara no s’han calibrat ni ajustat de tal manera que els seus registres no tenen validesa actualment"

El govern municipal informà el 27 d’agost als mitjans de comunicació que s’havien instal·lat a la capital de l’horta sud 600 sensors per a mesurar la contaminació, dels quals 15 eren d’emissions de gasos i 2 de partícules. Arran d’aquesta notícia el grup municipal de Compromís per Torrent va preguntar per registre d’entrada, el dia 26 de setembre, sobre els resultats arreplegats per aquestos sensors després d’un mes de la seua instal·lació oficial. Les preguntes estaven adreçades al govern municipal per a ser contestades al passat ple ordinari del mes d’octubre.

 

No obstant, des del govern municipal s’optà per contestar aquestes preguntes per escrit, de tal manera que en les seues respostes s’indica que els sensors de qualitat de l’aire estan instal·lats 3 dels 15 previstos, mentre que els de soroll s’han instal·lat 3 dels 20 programats. En quant als sensors de partícules el govern ha respost a Compromís que estan instal·lats però encara no s’han calibrat ni ajustat de tal manera que els seus registres no tenen validesa actualment.

 

Finalment les respostes conclouen informant que no s’ha pres encara cap mesura per a reduir la contaminació donat que els esmentats sensors o no estan instal·lats o no funcionen adequadament, en no estar calibrats. Per al grup municipal de Compromís aquestos fets demostren que la informació que sovint ofereix el govern a la ciutadania és falsa i en moltes ocasions esbiaixada, obeint més a un interés de fer creure a la població informacions que els propis tècnics desmenteixen a posteriori.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.222.212.138

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.