Dijous, 18 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 02 de Octubre del 2019
MEDI AMBIENT

Ros es reunirà amb Conselleria per a exigir el desamantellament de Gemersa

El màxim edil de Torrent, Jesús ros, ha anunciat que es reunirà amb la conselleria el pròxim 11 d'octubre

"Volem que aquest problema es resolga sense que li coste ni un euro als torrentins" així de contundent s'ha mostrat l'alcalde de Torrent, Jesús Ros, davant els problemes que està ocasionant als veïns de Torrent la planta de residus de Gemersa, que ha patit ja diversos incendis, l'últim, diumenge passat 29 de setembre.

 

Ros ha volgut aclarir que la reunió amb conselleria es va demanant des de principis de setembre, "la intenció era reunir-se amb la consellera, però per motius d'agenda ens han remés al Director General de Qualitat mediambiental amb el qual ens reunirem el pròxim 11 d'octubre. Que quede clar que no s'ha demanat la reunió per l'incendi, sinó que hem gestionat la reunió des del passat 17 de setembre".
 

En aquesta reunió Ros exigirà a la Conselleria la desmetilació de la planta abandonada i que acumula tones de residus. L'agost de 2015 és la mateixa conselleria la que ordena la retirada dels residus però davant l'incompliment s'obri un procés d'execució subsidiària amb un pressupost de 2.380.000 euros.

 

"Un procés que ens va demanar conselleria que començarà a executar el mateix Ajuntament, cosa a la qual no vam accedir", relata Ros, "és la conselleria la que va autoritzar aquesta planta en 2010, és la que hauria d'haver controlat el tema, per la qual cosa ha de ser la conselleria la que execute la seua desmetilació, volem que es resolga sense que ens coste ni un euro".
 

L'alcalde a més, ha volgut agrair l'esforç de bombers que han estat treballant dia i nit en la planta afectada, però a més a les empreses de Torrent, "que ens han prestat maquinària i camions per a transportar la terra necessària per a posar fi a l'incendi".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.128.205.109

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.