Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 30 de Setembre del 2019

Compromís acusa Ros de paralitzar la seua proposta per a dur l’aigua potable al Realó

En paraules del seu portaveu, Pau Alabajos, "els governs de Torrent porten 14 anys incomplint una sentència judicial i quan Compromís exigeix la seua aplicació el Govern no la notifica a la resta de grups municipals ni la inclou en la comissió informativa prèvia al Ple”

El 13 de setembre passat Compromís per Torrent va presentar per Registre del Ple municipal un projecte d’Acord municipal amb Eficàcia Jurídica Directa pel que se li exigeix al Govern de Ros que acomplisca amb la sentència 1274/2005, emesa l’11 de novembre de 2005 pel Tribunal Superior de Justícia Valencià, per la que s’obliga a l’Ajuntament de Torrent a prestar el servei obligatori d’abastiment domiciliari a 12 vivendes de la urbanització Monte-Hermoso, ubicada a la partida del Realó.

 

Aquesta sentència judicial no ha estat executada mai per cap dels governs que han gestionat l’Ajuntament de Torrent, tant socialistes com populars. De fet el 4 d’abril de 2011 el propi Tribunal Superior de Justícia va haver de dictar una Providència requerint l’Ajuntament de Torrent a què en el termini d’un mes acomplira amb tots els termes de la sentència judicial, simultàniament també li exigia que l’informara sobre la identitat completa de l’Autoritat o Funcionari responsable del compliment de la mateixa.

 

Amb aquestos antecedents el grup municipal de Compromís per Torrent, que prèviament s’havia reunit amb els veïns i veïnes del barri, va anunciar al Ple Ordinari de setembre que presentaria una proposta d’Acord amb Eficàcia Jurídica per tal que s’acomplira d’una vegada per totes amb aquesta sentència judicial que porta sense aplicar-se des de fa 14 anys. Aquesta proposta d’Acord es presentà per Registre del Ple de Torrent el dia 13 de setembre de 2019.

 

La sorpresa” per a Compromís és que estem a 27 de setembre i la nostra proposta encara no ha estat comunicada a la resta de grups de l’oposició, ni tampoc s’ha tractat en comissió tal i com marca la Llei de Règim Local, ha explicat Alabajos.

 

Les mocions i les propostes dels grups es notifiquen a la resta de membres del Ple en 24 o 48 hores després de presentar-se per Registre, han passat 14 dies i continuen amagant-la, han denunciat des de Compromís, on han explicat que el fet que sobre una proposta o acord d’un grup no s’haja elaborat encara un informe no implica que no es notifique a la resta de l’oposició.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.139.70.131

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.