Dissabte, 27 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 26 de Setembre del 2019
SALUT

Els torrentins continuen patint les picades del mosquit tigre

Després de les pluges de principis de setembre unit a la calor d'aquests dies està propiciant un augment de les picades d'aquest mosquit

Les pluges de principis de mes unides a la calor que estem patint en aquests últims dies ha propiciat un augment de picades als veïns de la localitat. I sembla que, aquest tipus de mosquit està més assentat en la Comunitat. Això s'uneix al fet que cada vegada l'estiu s'allarga a causa del canvi climàtic provoca que aquest tipus de mosquit faça estralls ja entrada la tardor.

 

Des que fa 10 anys es detectara la seua presència a Torrevella, el mosquit tigre s'ha anat convertint en una cosa comuna en la immensa majoria de municipis valencians, inclòs Torrent. Aquesta espècie invasora, que prové de l'Orient pròxim, no solament es localitza en les localitats costaneres, com va caracteritzar la seua primera expansió, sinó que ha demostrat gran capacitat d'adaptació i cada vegada és més freqüent en poblacions de l'interior.

 

La seua propagació ha sigut molt ràpida gràcies al fet que les seues larves a penes necessiten unes gotes d'aigua per a sobreviure, al costat de temperatures altes, per la qual cosa es poden transportar d'un costat a un altre a l'interior d'un vehicle. El principal perill que comporta la seua expansió és que es tracta d'una espècie que pot transmetre malalties infeccioses com el dengue, el zika o la chikungunya, amb el risc que comporta la seua proliferació en una població com la de Torrent.
 

Fa uns dies Compromís demanava prendre mesures en aquest sentit i demanava a l'Ajuntament de Torrent augmentar el pressupost en aquest sentit. Segons les dades de la coalició valencianista, l'Ajuntament va adjudicar en la mesa de contractació del passat 6 de setembre 75.552,67 euros per al servei de desinsectació i desinfecció del terme de Torrent, inclòs també entre aquestes tasques la desratització, la desinsectació de les larves dels mosquits, insuficient per a Compromís.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.222.37.169

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.