Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 10:19:12 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 25 de Setembre del 2019
POLÍTICA

L'oposició demana a Ros reclamar un millor finançament

Fa uns dies va ser el Partit Popular i ara han sigut Compromís i Ciutadans els que demanen un finançament just per a la Comunitat i per a Torrent

El tema del finançament de la Comunitat ha centrat la política local aquests últims dies. El primer a reclamar el que li correspon a Torrent va ser el PP i ara Compromís i Ciutadans han reclamat a Ros que exigisca un millor finançament per a la Comunitat i per a Torrent. Des del partit taronja demanen a l'alcalde de Torrent que que el consistori se centre en temes que afecten el municipi.

 

Segons Raúl Claramonte, portaveu de Ciutadans, “hi ha Comunitats Autònomes què estan clarament infrafianciadas, com València o Murcia, entre altres, que estan rebent menys finançament per habitant”. “Aquesta situació es deu a la mala gestió dels governs, tant PP i PSOE”, ha assegurat Claramonte.
 

En tot cas, ha defensat, “el finançament autonòmic no és competència de l'Ajuntament i per tant no està a les nostres mans la solució”. Per a l'edil, “perdem temps i recursos perquè aquest debat no té cap efecte real, és paper mullat”. A més, el regidor de la formació taronja ha manifestat que “és curiós que el Partit Popular i Compromís hagen presentat dues mocions tan similars”.

 

Pau Alabajos: "Cansats dels brindis al sol"
Des de Compromís, el seu portaveu, Pau Alabajos, afirma que "els valencians estem cansats dels brindis al sol i promeses buides, el pèssim finançament estatal que patim ens afecta directament en el nostre dia a dia, especialment en sanitat, educació i inversions públiques".

 

El grup municipal de Compromís ha presentat la moció al ple de l'Ajuntament de Torrent on proposa l'acord d'unes mesures que ajuden a promoure una major conscienciació entre la ciutadania de la urgent revisió del sistema de finançament estatal que permeta a les valencianes i als valencians atendre els nostres serveis públics en funció dels impostos que paguem.
 

Els valencians i les valencianes patim des de sempre un finançament injust, sent igual qui haja governat en l'Estat, siga PP o PSOE. Una situació que, a més, no té comparació: patim una situació on estant per davall de la mitjana estatal, en renda per càpita, se'ns obliga a aportar com si estiguérem molt per damunt de la mitjana. El resultat d'aquest greuge històric és que amb els nostres impostos sempre hem acabat injectant recursos a territoris més rics que nosaltres.
 

Amb un finançament just per part del govern de Pedro Sánchez podríem tindre millors col·legis a Torrent o més inversions en sanitat, així com poder desplaçar-nos en transport públic amb la resta de poblacions de la nostra comarca. L'entitat metropolitana de transport a València percep molt menys finançament que altres grans ciutats com Barcelona o Madrid. Aquesta problemàtica ens impossibilita tindre transport públic que connecte amb Catarroja, Alfafar, Picassent i altres poblacions comarcals.

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.223.106.232

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.