Dimarts, 23 de Abril del 2024

Actualitzada Dilluns, 22 de Abril del 2024 a les 13:29:14 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 23 de Setembre del 2019
POLÍTICA

El PP reclama a Pedro Sánchez els diners que li correspon a Torrent

La portaveu del Partit Popular, Amparo Folgado ha presentat una moció a l'Ajuntament de Torrent per a exigir al Govern d'Espanya que transferisca a Torrent els diners que li deu per la retenció en l'actualització a 2019 de la participació en els tributs de l'Estat

La portaveu del Partit Popular, Amparo Folgado ha presentat una moció a l'Ajuntament de Torrent per a exigir al Govern d'Espanya que transferisca a Torrent els diners que li deu per la retenció en l'actualització a 2019 de la participació en els tributs de l'Estat. Així com, reclama al govern d'Espanya els recursos necessaris per a donar suport a l'esforç pressupostari que estan realitzant els municipis per a atendre l'increment de les retribucions dels empleats públics, previstos pel Decret llei.
 

Folgado afirma que "tindre un govern en funcions i en precampanya electoral no és excusa per a no transferir als ajuntaments els diners que els correspon constitucionalment". A més, la portaveu popular denúncia que "si el govern del Sr. Ros a Torrent no reclama a Pedro Sánchez el que correspon a la nostra ciutat, ho farem des de l'oposició que som majoria".
 

A més, Folgado ha sol·licitat a Ros informació sobre els fons previstos per a desenvolupar el Pacte contra la Violència de Gènere, dels quals toquen a Torrent més de 30.000 euros i les ajudes al Transport Públic, ja que segons la regidora popular "sabem que el govern de Sánchez no està transferint als ajuntaments les quantitats que els corresponen del Pacte contra la violència de gènere ni les ajudes al transport urbà".
 

El govern de Sánchez no ha actualitzat a 2019 la participació en els tributs de l'Estat, dels quals a Torrent es destinen 2.972.772,19 euros segons el Ministeri d'Hisenda i també deu la liquidació de 2017. A més, el govern socialista té retinguda l'actualització del Fons Complementari de Finançament, sent els lliuraments a compte en 2019 de 17.784.098,35 euros a Torrent, segons les dades del Ministeri.
 

Folgado afirma que "el govern de Sánchez està ofegant als ajuntaments, que són l'administració més pròxima als ciutadans i als qui està provocant un perjudici d'uns 1.000 milions d'euros, que de no entregar enguany, no es podran entregar fins a 2021, quan es realitza la liquidació a dos anys vista".

 

Pel que, des del PP de Torrent es lamenta que "Pedro Sánchez està maquillant els seus propis comptes, ofegant als ajuntaments amb tensions de tresoreria innecessàries i perjudicant els ciutadans, als qui no s'està abaixant els impostos ni millorant els serveis que es podrien oferir amb aquests fons retinguts".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.129.23.30

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.