Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 12 de Setembre del 2019

L'Ajuntament instal·la passos de vianants 3D en les rutes escolars

El projecte inclou la senyalització dels recorreguts a través d'eco senyals verticals, senyals pintats en les voreres i passos de vianants personalitzats i identificats amb el text "ruta escolar"

Per a fomentar que els escolars dels col·legis de Torrent puguen caminar assegurances cap a l'escola, l'Ajuntament de Torrent continua treballant en les Rutes Escolars Segures i, recentment, s'han pintat els passos de vianants 3D en determinats punts de la ruta. Aquests passos simulen ser tridimensionals i provoquen una frenada instintiva dels conductors. Per això, s'han situat al carrer Azorín, zona on els vehicles solen anar més ràpidament. Una empresa torrentina ha sigut l'encarregada del pintat, mentre que el disseny ha sigut a càrrec del Servei de Mobilitat de la Policia Local de Torrent.
 

Després de l'inici de les classes, l'alumnat dels CEIP Federico Maicas, Antonio Machado, Miguel Hernández, Les Terretes, Sant Pasqual i l'IES La Marxadella han pogut utilitzar les Rutes Escolars Segures. Es tracta d'una iniciativa perquè els xiquets i xiquetes puguen recórrer el trajecte d'anada i volta des de la seua casa al centre educatiu de manera més autònoma, la qual cosa afavorirà la seua autonomia, autoestima i la seua interacció social. El projecte de Rutes escolars segures està cofinançat amb fons europeus del Programa Operatiu Pluriregional d'Espanya (POPE-FEDER) i emmarcat dins de l'Estratègia DUSI.
 

Igualment, durant les últimes setmanes s'han senyalitzat aquests recorreguts a través de tres tipus d'indicadors diferents: les eco senyals verticals, atractives per la seua forma i molt visibles; les horitzontals, pintades en les voreres; i els passos de vianants personalitzats i identificats amb el text "ruta escolar".
 

"Amb aquesta iniciativa construïm un Torrent adaptat a les necessitats dels més xicotets i xicotetes i, a més, fomentem l'educació ciutadana, adquirint valors entorn de la mobilitat sostenible i el respecte al medi ambient, a més d'incrementar la seua seguretat i autonomia", ha explicat el regidor de Modernització, Andrés Campos.

Al mateix temps, perquè els xiquets i xiquetes puguen anar solos al col·legi i els pares i mares tinguen constància de la seua arribada, s'ha dissenyat una APP que els informarà en el moment en què es troben en el centre escolar. Per a això, els xiquets i xiquetes porten en les seues motxilles un clauer Bluetooth activat.
 

Passos de vianants intel·ligents
A la nova senyalització i als dispositius de seguiment se suma la instal·lació a l'inici de l'any de tres passos de zebra intel·ligents en l'encreuament d'Azorín amb l'avinguda al Vedat, que s'il·luminen quan s'acosten els vianants, millorant la visibilitat dels conductors especialment quan la vegetació o mobiliari urbà dificulta la visió dels més xicotets.
 

Els avanços del projecte van ser presentats ahir al matí pels departaments de l'Ajuntament de Torrent implicats en el mateix als directors dels centres participants, així com les conclusions del projecte pilot i les millores derivades de l'experiència.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.88.60.5

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.