Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 12 de Setembre del 2019
MEDI AMBIENT

Es suspenen les classes a Torrent davant el risc extrem de fortes pluges

L'alerta roja decretada per l'Agència Estatal de Meteorologia a última hora del matí alerta de pluges torrencials de més de 140 litres per metre quadrat en 12 hores

La DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts) ha propiciat la cancel·lació de les classes durant la jornada del 13 de setembre. L'AEMET ha augmentat a última hora del matí de hui dijous l'alerta màxima per risc extrem de fortes precipitacions que podrien deixar fins a 140 litres per metre quadrat en 12 hores. Per això, l'Ajuntament de Torrent després d'haver-se reunit, a primera hora de la vesprada ha suspès les classes en tots els col·legis i instituts de la localitat fins dilluns que ve 16 de setembre.
 

Informacions falses
Durant l'hora del menjar i en els grups de whatsapp de pares i mares ha circulat un comunicat fals de la Policia Local de Torrent on s'informava del tancament dels col·legis i la clausura de les activitats a l'aire lliure. El document ha corregut com la pólvora en pocs minuts el que ha generat incertesa fins que finalment l'Ajuntament ha confirmat la suspensió de les classes.
 

Des que l'AEMET ha augmentat l'alerta de taronja a roja, molts municipis de la província de València han informat de la suspensió de les classes com és el cas de Quart de Poblet i Lliria. No obstant això, aclareix l'AEMET que "cal tindre en compte els xicotets canvis en l'evolució de la DANA i sobretot en el vent que podria desplaçar els màxims de pluja a altres zones" de les previstes inicialment en les prediccions.

 

Pel que les autoritats demanen precaució. Aquests fenòmens meteorològics són realment complexos i és molt difícil predir amb antelació la força que tindran, no obstant això l'alerta es manté i es demana extremar la precaució, informar-se només en canals oficials i seguir les prediccions meteorològiques.

 

Tancament oficines del DNI
Davant la previsió de les fortes pluges, la Policia Nacional comunica que durant el divendres 13 de setembre les oficines del DNI de la província de València romandran tancades al públic. Es mantindrà oberta l'oficina situada al carrer Hospital número 32 de la ciutat de València només per a casos d'emergència. Aquelles persones que comptaren amb cita prèvia per a la data indicada rebran una pròxima comunicació, emplaçant-los a una nova cita.

 

Tancament Mercat dels Divendres

També ha quedat suspés el mercat que cada divendres s'instal·la al voltant de la Torre en el nucli antic de la localitat. De moent el mercat dels dissabtes es manté, ja que, l'episodi de DANA finalitzará aquesta mitjanit i només poden quedar ruixats débils i aillats. 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.129.13.201

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.