Diumenge, 29 de Març del 2020

Actualitzada Dissabte, 28 de Març del 2020 a les 21:14:51 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 11 de Setembre del 2019

La Mancomunitat impulsa un “Conciliòmetre” per a avaluar la corresponsabilitat familiar

“La igualtat a la llar és bàsica si volem una societat més justa”, assegura Carlos Fernández Bielsa

La Mancomunitat de l’Horta Sud, a través de la Unitat d’Igualtat, posarà en marxa un “Conciliòmetre” que permeta avaluar la corresponsabilitat, és a dir, el repartiment equitatiu de les feines doméstiques i d’atenció. A través d’un senzill test amb tocs d’humor, les parelles podran obtindre una puntuació basada en la seua implicació real en la unitat familiar. Les preguntes recullen situacions quotidianes a la llar i visibilitzen la vertadera aportació que cada membre fa.

 

L’objectiu, expressat per les impulsores del projecte, és “posar a disposició de la ciutadania una ferramenta que visibilitze la diferència entre allò que creguem que aportem i allò que realment aportem, amb la finalitat de que ens aturem a reflexionar un moment i a pensar com de corresponsable és el nostre dia a dia”.

 

Per a fer-ho s’està treballant en un qüestionari “àgil, intuitiu i divertit”, que estarà disponible en un principi a través d’Internet, encara que no es descarta implantar en el futur una APP que permeta accedir-hi des dels dispositius mòbils.

 

El president de la Mancomunitat i alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, va assegurar que “la igualtat en l’entorn de la llar és bàsica si volem construir entre tots i totes una societat més justa”. Bielsa va manifestar que “els grans canvis socials en matèria d’igualtat no són possibles si no es comença a treballar des de l’àmbit domèstic, que és on cada persona tenim el poder de canviar les coses”.

 

El màxim responsable de la corporació va recordar que “des de la Mancomunitat portem temps posant en marxa polítiques d’Igualtat que abasten tots els àmbits”. Junt a jornades i actes de visibilització de l’aportació femenina a la Història, estos anys han vist nàixer la Unitat d’Igualtat i iniciatives com ara els Punts Violeta o la Xarxa de Municipis per la Igualtat.

Comentari

Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
34.204.171.214

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat
Vaig oblidar la meua contrasenya

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.