Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 10 de Setembre del 2019

Els veïns de l'Ermita i carrer València denuncien la degradació gradual del barri

Inseguretat ciutadana, falta de neteja i higiene, ocupació il·legal d'habitatges, falta de civisme i consum d'alcohol i drogues en la via pública són algunes de les denúncies plantejades pels veïns d'aquest barri en una reunió mantinguda amb el PP

La portaveu del Partit Popular, Amparo Folgado i el regidor José Francisco Gozalvo es van reunir amb els veïns de l'Ermita, Canónigo Gisbert i el carrer València, després de les múltiples queixes d'aquests veïns davant l'Ajuntament i "no obtenir ni resposta ni solució als problemes plantejats".
 

Folgado s'ha compromés amb els veïns a fer visible el seu problema i denunciar la seua situació en el Ple municipal, perquè es prenguen les mesures oportunes. Els veïns han denunciat problemes d'inseguretat ciutadana, falta de neteja i higiene, problemes per l'ocupació il·legal d'habitatges i falta de civisme. Aquests veïns afirmen que "a poc a poc el barri s'està degradant enfront de la passivitat de l'Ajuntament que prefereix fer barris nous sense resoldre els problemes que sorgeixen en els barris tradicionals".
 

"Falta de vigilància policial i problemes derivats amb motos amb corredisses lliure"
Un dels principals problemes plantejats pels veïns i pel qual han presentat instàncies a l'Ajuntament sense obtenir resposta és el d'"un grup de motoristes que realitzen carreres nocturnes, amb motos sense el tub d'escapament reglamentari que utilitzen el carrer València per a fer carreres i cavallets, arribant a superar els 80 km/h". A més, els veïns afirmen que "no podem dormir, patim d'insomni cada nit i aquests motoristes aprofiten que la rotonda de quatre camins està tallada i no circulen vehicles, per a fer les seues carreres".

 

A més, afirmen que malgrat les queixes a l'Ajuntament i múltiples telefonades a la Policia Local, no són ateses les seues queixes. Les queixes no solament se cenyeixen a les motos sinó que també es queixen per l'ús de monopatins elèctrics. Pel que sol·liciten més vigilància policial, la instal·lació de guals que impedisca les carreres o la posada en marxa d'un radar.
 

Inseguretat ciutadana i falta de civisme i higiene
Els veïns del barri de l'Ermita, també han denunciat el problema de seguretat ciutadana generat per un grup de persones que es reuneixen cada dia a la porta de la Parròquia de Sant Lluís Beltrán i en la dels comerços i banquets de la zona. Els veïns denuncien que "aquestes persones intimiden als veïns, utilitzen els contenidors de Canonge Gisbert i Santa Teresa com a urinaris, on deixen la seua pròpia femta, consumeixen estupefaents i alcohol en la via pública i alguns arriben a dormir en baixos i entrades de garatges".
 

Els veïns denuncien que "això no ho volem per al nostre barri, és un problema social i ni el govern municipal ni la Policia fan res per a solucionar-ho". A més, denuncien que "molts veïns fa més de 50 anys que viuen en aquest barri i mai hem vist el que està ocorrent ara, estan deixant morir el barri amb passes de gegant i els nostres fills tenen por de caminar a la nit pel barri". Un veí va arribar a afirmar que "estem en una ciutat sense llei i el cercle es va ampliant cada vegada més cap al centre de la ciutat".
 

Els veïns també van denunciar el problema d'ocupació il·legal d'habitatges i el pla de rehabilitació i regeneració del barri que va proposar l'associació de veïns al consistori i que només el PP, va assumir en el seu programa electoral.
 

Obres en la rotonda de quatre camins
Als diferents problemes plantejats pels veïns, se suma el de les obres interminables en la rotonda que uneix Canonge Gisbert, Camí Reial, València i Mas del Jutge. "Portem prop d'un any patint les obres de la rotonda, quan acaben no quedarà cap negoci obert en el barri".
 

A més, els veïns també denuncien que "des que van tancar al trànsit l'encreuament per a construir la rotonda, és un perill caminar pels nostres carrers, pel fet que se circula en direcció contrària, per carrers estrets i la gent aparca en doble fila o damunt de les voreres al carrer Canonge Gisbert".
 

La portaveu del Partit Popular, Amparo Folgado s'ha compromés amb tots els veïns a fer visible el seu problema, traslladar-lo al Ple municipal perquè tota la corporació municipal siga sabedora i a presentar iniciatives perquè el govern socialista actue de debò en el barri.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.143.31

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.