Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 30 de Agost del 2019
SALUT

El PP demana informació a al consistori sobre el primer cas de dengue

El passat 23 d'agost, el Centre de Salut Pública situat al carrer Xirivella, va informar l'equip de govern local del cas d'un veï infectat a Malaysia i des de l'Ajuntament afirmen que s'han complit amb el protocol que Salut Pública dicta per aquest tipus de casos

La portaveu del Partit Popular, Amparo Folgado ha sol·licitat de l'equip de govern, informació sobre el cas positiu de dengue detectat a la ciutat de Torrent en aquest mes d'agost. El passat 23 d'agost, el Centre de Salut Pública de Torrent situat al carrer Xirivella, va informar l'equip de govern local, en un escrit que els populars encara no han pogut conéixer, malgrat haver sol·licitat al govern municipal la informació.

Per això, la portaveu del PP, Amparo Folgado ha registrat una bateria de preguntes a l'Ajuntament de Torrent, per a conéixer quin tipus de tractaments està realitzant el govern socialista, per a minimitzar el risc per a la salut dels veïns de Torrent. A més de conéixer els tractaments que s'han realitzat en els últims tres mesos contra el mosquit tigre i el pla contra mosquits.

Els populars, també han sol·licitat al govern municipal, conéixer si s'ha informat degudament els veïns de la persona que ha donat positiu de dengue, de les mesures preventives i de protecció enfront del mosquit tigre, les quals ha d'informar el consistori.

Folgado ha afirmat que “el govern municipal de Torrent ha de ser conscient dels problemes que pot causar el mosquit tigre, ja que pot transmetre fins a 22 malalties infeccioses i, fins i tot víriques com el dengue, del qual s'ha detectat un cas recentment a Torrent”.

A més, els populars que han tingut coneixement d'aquest cas per veïns, es pregunten per què no s'ha tractat la zona on resideix la persona afectada fins a set dies després, ja que els veïns els han comunicat que el tractament s'ha realitzat hui, 30 d'agost, malgrat tindre coneixement el consistori des del passat dia 23 d'agost.

Finalment, Folgado ha afirmat que “des del PP ens posem a la disposició del govern municipal per a tot el que puguem fer per a informar la població sobre la prevenció i protecció contra el mosquit tigre, a més, instem al govern de Ros a posar tots els mitjans per a evitar que el mosquit puga propagar aquesta malaltia”.

 

"El PP ha actuat de manera irresponsable"

Fonts municipals tilden al Partit Popular "d'irresponsables i alarmistes" després de les declaracions de la seua portaveu en un comunicat de premsa i a més volen deixar clar que "al mateix temps que demanven informació per registre d'entrada estaven enviant la nota als mitjans de comunicació". Estes mateixes fonts han volgut deixar molt clar que "s'han complit els protocols dictats per conselleria en aquest tipus de casos des del moment que el consistori va tindre constància d'aquest cas". 

 

Segons les mateixes fonts, el día 23 es va actuar amb una primera fumigació en la zona propera a la vivenda del pacient que ja ha sigut donat d'alta i que no havía sigut infectat a Torrent sino a Malaysia. "Estes mesures es prenen només com a precaució. De fet s'ha continuat amb el protocol de recordatori 10 días després que marca esta actuació". 

 

Segons el protocol del Dengue en la Comunitat Valenciana, el període d'incubació de la malaltia és de 3 a 14 dies. Els casos són importats per persones que vénen de viatges on és comú la malaltia. A pesar que no hi ha transmissió de persona a persona, s'ha de previndre especialment el contagi a través de mosquits. Un afectat és contagiós des de poc abans del període febril al final del mateix, que dura de 4 a 10 dies. Si un mosquit picara a un portador abans d'estar aïllat en un centres sanitari, el mosquit seria infectiu a partir dels 7 dies o més tard, per aixó s'ha de fumigar la zona on haguera estat en el període de contagi. La supervivència dels mosquits tan sol ser de mitjana de 10 dies però pot arribar fins a 42 dies en condicions favorables de calor pel que se sol fer repetir la fumigació en la zona per a eradicar qualsevol possibilitat de supervivència.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
52.14.130.13

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.