Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 30 de Agost del 2019
EDUCACIÓ

València entre les comunitats més cares en la volta al col·le

El nou curs suposarà un major desemborsament en les llars de la Comunitat Valenciana i Extremadura, una quantitat que ascendeix a més de mil euros per fill o filla de mitjana

Arriba el final d'agost i les famílies ja comencen a preparar la volta al col·le dels seus fills. I enguany les famílies de la Comunitat Valenciana hauran de desemborsar de mitjana 1.038 euros per alumne en llibres, material escolar o roba, 400 euros més que a La Rioja o Navarra, sent la comunitat autònoma amb la volta al col·le més cara, la qual cosa suposa el 3,7 per cent del pressupost familiar. Destaca també veure que la volta al col·le en primària és més costosa que en Batxillerat en la majoria de les comunitats. A aquestes despeses cal sumar-los el menjador i les activitats extraescolars al llarg de tot el curs. Un estudi ja apunta que ha augmentat el nombre de llars que demanen un crèdit per a poder afrontar la volta al col·le dels seus fills. 
 

Recomanacions per a estalviar
Des de l'organització de persones consumidores apunten a una sèrie de consells que remeten sempre a un consum responsable i sostenible. És convenient portar un control de les despeses relacionades amb la volta al col·le. Una simple comptabilitat domèstica ens permetrà conéixer al detall totes les despeses fins al més insignificant i ens ajudarà a reduir la despesa que suposa el retorn a les aules.
 

Cal repassar tot el material escolar que tenim a casa i fer una llista del que realment necessitem. Si tenim més fills, segur que per casa tenim carpetes, estotjos, materials etc que haja utilitzat el major i encara se li puga traure profit. No comprar tot el material alhora en el mateix establiment, ja que pot haver-hi variacions de preus d'uns llocs a uns altres. Sempre cal comparar entre establiments, si ho fem a través d'internet serà més fàcil. Anar amb compte amb el tipus d'ofertes «porte's 3 i pague 2» que són habituals en aquestes dates, ja que acabarem adquirint més material del que realment necessitem.
 

No cal deixar-se portar pels desitjos del menor, al qual a més cal inculcar valors com el respecte i la conservació dels seus útils de treball. Fugir de les marques o dels productes escolars amb recursos publicitaris. Nombrós material escolar utilitza personatges del món de l'animació, de la televisió o del còmic per a promocionar la seua venda. Aquest tipus de recursos de màrqueting suposen un increment del preu del producte final posat que el consumidor ha d'assumir els costos de drets d'autor i de promoció publicitària en mitjans.
 

Quant a la roba i calçat, és convenient traure partit de tot el que pugues de l'any anterior i amb una llista amb el necessari aprofita el que encara quede de rebaixes a comprar el que necessites. En cas d'utilitzar uniforme, revisar la roba d'altres anys per a comprovar aquelles peces que poden continuar utilitzant-se, adquirir els packs de samarretes, calcetins i altres ofertes que sale més econòmic.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.118.164.151

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.