Dijous, 18 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 30 de Agost del 2019
MEDI AMBIENT

L'Ajuntament instal·la 600 sensors per a mesurar la contaminació

A través de la web municipal es pot consultar els indicadors ambientals per a dissenyar les seues rutes més saludables

L’Ajuntament de Torrent ha instal·lat 600 sensors que mesuren la qualitat de l’aire, la contaminació acústica i ambiental i, fins i tot, indiquen el nombre de places lliures d’aparcament, convertint a la ciutat en un espai més modern, segur per a viure i eficient en els seus serveis. La iniciativa, que compta amb una inversió de 230.000 €, està emmarcada dins de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (EDUSI), cofinançada al 50% amb fons europeus FEDER.

 

Els sensors estan situats en fanals que es troben en punts estratègics i que registren un major trànsit, com és la plaça Bisbe Benlloch (porta del consistori) o l’avinguda al Vedat, que seran els encarregats de mesurar el soroll i la contaminació acústica. D’altra banda, també s’han instal·lat en les zones de l’Hort de Trénor i Parc Central, que calcularan la temperatura i la humitat, amb l’objectiu de controlar i economitzar en el consum d’aigua.

 

Al mateix temps, la xarxa de sensors també obté els índexs de contaminació ambiental del municipi. Per aquest motiu s’han instal·lat sensors d’aire i de partícules, que estan connectats a un programa que ofereix totes les dades i que poden consultar-se en la web municipal en l’apartat “Indicadors Ambientals”, o a través del següent enllaç: http://bit.ly/2zonhi8

 

D’aquesta manera, els torrentins i torrentines poden dissenyar les seues rutes més saludables, tenint en compte la contaminació i les propietats de l’aire a cada moment del dia. Així mateix, “la informació obtinguda amb cadascun dels sensors serà reinterpretada amb la finalitat a millorar i optimitzar la pròpia qualitat de l’aire de Torrent, convertint a la nostra ciutat en un lloc més saludable”, ha assenyalat el regidor de Modernització, Andrés Campos.

 

El projecte s’aplica, a més, a la recollida de residus, ja que al voltant de 300 contenidors de fem ja han sigut sensoritzats, amb el que es pot vigilar si estan plens o, fins i tot, la temperatura que tenen, una dada que alertarà d’un possible incendi.

 

Finalment, per a controlar el bon ús de les places d’aparcament s’ha instal·lat una xarxa de dispositius de sensorització en més de 100 emplaçaments, que afavorirà l’estacionament de les persones amb mobilitat reduïda, així com als vehicles de descàrrega de mercaderies.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.17.74.227

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.