Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 08 de Agost del 2019
SANITAT

La conselleria de Sanitat activa l'alerta taronja per calor extrema

L'alerta s'estén a 10 comarques entre les quals es troba la comarca de l'Horta Sud on els termòmetres poden superar els 40 graus en les hores centrals del dia

Si les brises no ho impedeixen i es compleixen les pitjors previsions Torrent viurà una jornada de calor extrema sense precedents. Per això, la conselleria de Sanitat ha decretat l'alerta taronja per altes temperatures que podran superar els 40 graus en les hores centrals del dia. Les comarques de la Ribera Alta, La Ribera Baixa, La Regió muntanyenca, La Foia de Bunyol, L'Horta Nord, L'Horta Sud, El Camp del Túria, La Canal de Navarrés, La Costera i La Vall d'Albaida esperen temperatures extremes la jornada del divendres.

 

Això ve provocat pel vent de ponent que bufarà durant la jornada que s'unirà a l'arribada d'un vent càlid del sud que dispararà els termòmetres a nivells no coneguts en les nostres latituds. Però com afirmen els meteoròlegs, tot depén de les brises marines, si entren amb força, les temperatures seran altes però no tan elevades com les que s'esperen, caldrà veure l'evolució al llarg de la jornada.
 

Recomanacions davant la calor
Aquest augment de temperatures ha provocat que s'active el protocol per a advertir a la població sobre els riscos que pot ocasionar aquesta situació. Les indicacions estan dirigides especialment als col·lectius més vulnerables a la calor: les persones majors, les persones amb malalties cròniques, els qui treballen exposats a altes temperatures, així com xiquets i xiquetes.
 

Es recomana evitar eixir al carrer en les hores més caloroses del dia, utilitzar roba còmoda, lleugera i de colors clars i protegir-se el cap. En la llar s'aconsella tancar les persianes i baixar els tendals en les façanes exposades al sol, a més de situar-se en les zones més fresques de la casa.
 

Finalment, s'insta a la població a beure aigua amb freqüència, encara que no es tinga set; evitar l'excés d'alcohol i les begudes amb molta cafeïna; i substituir els menjars copiosos i calents per plats freds, fruites i verdures fresques.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.221.174.248

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.