Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 07 de Agost del 2019

L'Ajuntament comença a senyalitzar les rutes escolars segures

Els senyals identificatius i els dispositius de seguiment permetran als escolars caminar més segurs el pròxim curs

Per a garantir la seguretat dels més xicotets, l'Ajuntament de Torrent contínua treballant en el projecte de les Rutes Escolars segures. Recentment s'ha dut a terme la senyalització d'aquests recorreguts a través de tres tipus d'indicadors diferents: les ecoseñales verticals, atractives per la seua forma i molt visibles; les horitzontals, pintades en les voreres; i els passos de vianants personalitzats, identificats amb el text “ruta escolar”. Són més d'un centenar els senyals que marquen el sentit de la marxa que ha de seguir l'alumnat cap als centres escolars, col·locades al llarg de les rutes definides.

 

D'altra banda, al setembre, amb l'inici de curs, els alumnes rebran els nous dispositius que permeten fer un seguiment sobre aquests recorreguts. Es tracta d'un aparell de la grandària d'un clauer, connectat mitjançant tecnologia bluetooth a una aplicació i la xarxa de sensors instal·lats en diferents punts del municipi.

 

L'aplicació permet als pares visualitzar el recorregut durant el trajecte d'anada i volta dels xiquets al col·legi. 
90 alumnes i alumnes de cinqué de Primària del col·legi Federico Maicas i les seues famílies van realitzar una prova pilot durant la passada primavera. Van ser ells els primers a provar aquests aparells que rastregen el recorregut dels escolars des dels seus domicilis fins a l'escola. 

 

Aquestes iniciatives estan incloses dins de les Mesures per a la millora de la Mobilitat Urbana Sostenible cofinançades amb fons europeus del Programa Operatiu Plurirregional d'Espanya (POPE-FEDER) i emmarcades dins de l'Estratègia DUSI. 

“El projecte té com a objectiu ajudar els xiquets a anar al col·legi de forma segura alhora que divertida, fomentant hàbits saludables i la seua autonomia personal.  Per un altre, es busca reduir la utilització del vehicle privat i millorar les condicions mediambientals de la ciutat.”, explica la regidora d'Educació, Patricia Sáez.
 

La nova senyalització i els dispositius de seguiment són nous passos cap a la implantació de les rutes escolars segures després de la instal·lació a l'inici de l'any de tres passos de zebra intel·ligents en l'encreuament d'Azorín amb l'avinguda al Vedat, que s'il·luminen quan s'acosten els vianants, també com a prova pilote abans de la instal·lació en altres punts de la ciutat.

 

Els passos de vianants que s'il·luminen millorant la visibilitat dels conductors que algunes vegades, per la seua alçada, poden no veure a xiquets o xiquetes que es disposen a creuar. A aquests projectes s'uniran passos de vianants tridimensionals.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.175.120.161

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.