Miércoles, 22 de Enero de 2020

Actualitzada Martes, 21 de Enero de 2020 a las 14:33:05 horas

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Miércoles, 07 de Agosto de 2019

MEDI AMBIENT

Censen 60 tortugues autòctones en el Barranc de l’Horteta

Prop de 20 persones entre veïns van participar en el segon cens de tortugues autòctones emmarcat dins del Projecte Emys 2019, impulsat per Acciò Ecologista Agró i realitzat en les llacunes de Montserrat, situades en el terme rural de Torrent, entre Font de Manyes i Font de la Teula

Prop de 20 persones entre veïns van participar en el segon cens de tortugues autòctones emmarcat dins del Projecte Emys 2019, impulsat per Acciò Ecologista Agró i realitzat en les llacunes de Montserrat, situades en el terme rural de Torrent, entre Font de Manyes i Font de la Teula. 
 

El responsable del cens d'aquesta zona, Vicente Riera Peiró, naturalista i educador ambiental, va convocar a una vintena de persones de diferents col·lectius de Torrent com SoterranyaTorrent, Voluntariat Ambiental Torrent Verd, AV Vedat, Solidaritat Torrent, Muixeranga la Torrentina, així com amics i familiars.
 

Els assistents van poder conéixer les espècies de tortugues de la zona, tant les autòctones (Mauremy leprosa) com les al·lòctones (Tortugues de Florida). El dia de cens va ser un èxit quant a captures: 60 Mauremys leproses de totes les edats i 3 tortugues invasores. Els participants en el taller van aprendre a reconéixer-les: com es capturen, mesuren, pesen, marquen i tornen a ser alliberades en el seu entorn natural.
 

Les tortugues autòctones noves van ser marcades abans de ser alliberades i, amb elles, la població censada en aquesta xicoteta llacuna s'eleva ja a més de 80 exemplars de tortuga autòctona.

Comentari

Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.95.139.100

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat
Vaig oblidar la meua contrasenya

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.