Divendres, 18 de Octubre del 2024

Actualitzada Dijous, 17 de Octubre del 2024 a les 10:02:47 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 19 de Juliol del 2019

La Junta Local Fallera de Torrent es queda deserta sense candidats

En el passat ple de l’OAM JLFT no es va presentar cap candidatura de les 29 falles per a vice president de l’ens

El passat 18 de juliol es va celebrar la sessió extraordinària del ple de l’OAM de Junt Local Fallera on els presidents de les 29 falles havien de votar la seua nova Junta Local Fallera, davant la dimissió de l’actual. La vice presidenta de l’OAM en funcions, Ana Royo, va anunciar que les falles de 2019 serien les últimes del seu equip, que ha durat dos anys; per tant, s’havia de sol·licitar nous membres per formar la cúpula executiva de l’ens faller.

 

La normativa arreplega que l’ajuntament tria el vicepresident 1r i el 3r, mentre que l’assemblea de presidents és l’encarregada de triar els vicepresidents 2n (delegació de Cultura i Delegació d'Activitat Fallera) i 4t Vicepresidència (Economia i Hisenda i Delegació d'Incidències i Disciplina). Fins el del 12 de juliol les falles podien presentar candidats, però cap falla de les 29 ha presentat cap membre. Algunes veus apunten que s’havia de consensuar un equip de 4 persones (4 vicepresidents) amb la resta de delegats i no deixar-lo a la sort dels candidats de falles.

 

Així doncs, ara ens trobem en un moment incert, ja que l’Ajuntament ha de buscar de manera ràpida, in extremis, a candidats, ja que en setembre/octubre comencen els preparatius del concurs de teatre, declamació  i exaltacions. L’actual Junta Local es compromet a continuar en funcions en estiu pel que fa a l’acompanyament de Corts d’Honor, Falleres Majors en actes protocol·laris i secretaria.

 

El regidor de falles, Pasqual Martínez, davant la premura ha comentat: “Necessite de la vostra ajuda. Això hem de traure-lo entre tots. Done l’enhorabona a l’anterior Junta local pel gran treball que han fet.” I a ha afegit que es reunirà pròximament amb els presidents per buscar solucions. Probablemente dimarts que ve a les 20.30 h. es reuniaran els presidents per buscar sol·lucions. El regidor va dir: “Us convoque per poder parlar en grup,  de dos en dos, per buscar persones que formen equip, per si poden sorgir persones de les vostres falles per poder tirar endavant la Junta Local Fallera. M’agradaria trobar gent amb actitud i voluntat de col·laborar. El món faller es mereix una successió d’una Junta Local igual o de major nivell. En les falles de Torrent segur hi ha gent.”- ha sentenciat. Després el regidor va confessar que va intentar que continuara l'actual Junta Local en diverses converses i també s'ha entrevistat en altres persones que han declinat l'oferta. El consistori no descarta que es torne a repetir la fórmula de triar un vice 1r de l'OAM de JLF que forme al seu equip.

 

Segons el que es disposa en els estatuts de l'Organisme Autònom Municipal Junta Local Fallera de Torrent, cada comissió podrà presentar una persona candidata per a ostentar el càrrec de vicepresidències 2a i 4a. Els únics condicionants per presentar-se, segons el que s'estableix en l'article 22 d'aquests estatuts són: “Ser faller en actiu en els últims tres anys i estar en possessió com a mínim de la “Torre d’Or”, no ocupar el càrrec de President de Comissió de Falla i no estar sancionat per Junta Local Fallera”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.147.71.92

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.