Dijous, 18 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 19 de Juliol del 2019

Torrent salva la seua trabucà davant l'escassetat de subministrament de pólvora

Finalment, Torrent serà el primer municipi a recuperar la normalitat de l'empresa subministradora i dispararà 170 quilos de pólvora.

Les trabucaes de Torrent han estat a punt de no celebrar-se a causa del desproveïment de la pólvora per part de l'empresa encarregada. En nombroses poblacions han hagut de suspendre la part pirotècnica del calendari de Moros i Cristians, ja que aquesta empresa subministradora de la pólvora va anunciar al maig un defecte de fabricació. L'empresa autoritzada pel Ministeri d'Indústria i Explosius va assegurar al maig que mancava d'existències en sorgir un problema en la fabricació, la qual cosa els va obligar a retirar una partida de 4.000 quilos de pólvora defectuosa. Localitats com Muro o Biar no van poder gaudir d'aquest espectacle pirotècnic. Per part seua, la subdelegada del Govern, Araceli Poblador, va indicar que la falta de subministrament causa un gran problema per als festers i va posar l'accent que està totalment fora de la llei proveir-se de pólvora en llocs on no estiga permés.

 


La pólvora en qüestió provenia Alemanya, que és una pólvora de qualitat, però moltes poblacions al no haver fet reserva no han pogut aconseguir-la. Per això, altres municipis remenaven la possibilitat d'importar-la des d'Itàlia, però la qualitat de la pólvora italiana fa impossible que s'utilitze per als arcabussos, perquè podria provocar algun accident al ser de gra molt gruixut. La granulometria excessiva la converteix en un element perillós per a la seguretat dels festers per això es va decidir continuar mirant l'opció alemanya.

 


Finalment, la filà Contrabandistes, al costat de la Federació de Moros i cristians i la Undef han agilitat els tràmits i han possibilitat que es puga disparar un total de 170 quilos de pólvora en les dues trabucaes. D'aquesta manera l'empresa subministradora torna a la normalitat en la seua gestió i al seu torn Torrent serà el primer municipi adaptat al nou reglament

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.93.73

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.