Martes, 22 de Junio de 2021

Actualitzada Martes, 22 de Junio de 2021 a las 19:10:50 horas

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Viernes, 12 de Julio de 2019

Compromís proposa salvar el Palau Giner-Cortina en incloure’l dins de les IFS

Dins del període on els grups municipals poden al·legar Compromís per Torrent ha presentat dues esmenes d’addició per a ser incloses com a part de les inversions financerament sostenibles que pot escometre l’Ajuntament de Torrent abans que finalitze el present exercici de 2019

Dins del període on els grups municipals poden al·legar Compromís per Torrent ha presentat dues esmenes d’addició per a ser incloses com a part de les inversions financerament sostenibles que pot escometre l’Ajuntament de Torrent abans que finalitze el present exercici de 2019.

 

Una d’aquestes esmenes tracta de recuperar per a les veïnes i veïns de Torrent el Palau Giner-Cortina, més conegut com “El Palauet”, una construcció modernista de caire eclèctic, catalogada com a Bé de Rellevància Local, que es troba ubicada a l’entrada de Torrent per la carretera cap Alaquàs. En l’actualitat el monument està considerat legalment en estat de ruïna després de l’incendi patit a l’any 2014, on a més a més s’hi acumulaven una falta total de mesures de manteniment i protecció, així com el nul interés municipal en la seua conservació. El monument encara manté l’element més característic: La seua cúpula, considerada com una joia del modernisme tardo-eclèctic.

 

El portaveu municipal de Compromís, Pau Alabajos, ha explicat que incloure el Palauet dins de les inversions financerament sostenibles és l’últim tren per a evitar la seua desaparició i evitar així una pèrdua irreparable en la memòria col·lectiva de Torrent, tal i com ha ocorregut amb altres monuments modernistes, com per exemple el Xalet del Francés, enderrocat al 2014 sense que l’Ajuntament iniciara en cap moment actuacions administratives per tal de protegir-lo i conservar-lo.

 

L’esmena proposada per Compromís consisteix en una partida de 940.869,02€ i està fonamentada en un estudi efectuat per tècnics municipals el 18 de desembre de 2018. A banda de l’interés patrimonial en salvar aquest monument, Alabajos ha destacat els llocs de treball que pot generar aquesta restauració, tant directes com indirectes, molt especialment en sectors tradicionals valencians com el taulell, la fusta, el forjat, els treballs en pedra, i l’art escultòric.

Comentari
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.204.2.146

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.