Dijous, 21 de Setembre del 2023

Actualitzada Dimecres, 20 de Setembre del 2023 a les 12:17:52 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Diumenge, 07 de Juliol del 2019

Encarna Puig i Vicent Francés, exaltats com a capitans mora i cristià de 2019

Acompanyats de l’alferes mora, Rebeca González, i l’alferes cristiana, Sonia Guzmán, van ser nomenats com a màxims representants.

Les festes de Moros i Cristians de Torrent calfen motors per a la seua setmana gran. El sopar d'exaltació de càrrecs (abans sopar de capitania i després de nomenament de càrrecs) es va celebrar en l'àgora de Parc Central passades les 20.30h.

 

Després del vi d'honor d'inici va tindre lloc l'acte oficial amb una versió torrentina d'una cançó de Sabina, per a després donar entrada a les banderoles de les 12 filàs cristianes, al costat de l'esquadra de l’alferes cristiana, Sonia Guzmán (de Na Violant d’Hongria) que portava orgullosa la bandera amb la creu. Sonia lluïa un vestit de dama de cort, rematada per una corona medieval. Aquest seguici obria pas a la banderola de la capitania cristiana de 2019 i l'esquadra del capità, Vicent Francés, que lluïa el vestit oficial i la capa amb el lema dels Hospitalaris “La torre és nostra”.

 

Posteriorment fou el torn de l'entrada del bàndol moro, amb Rebeca González com a banderera de la mitja lluna (representant de la comparsa dels Omeyas) per a donar pas a l'arribada de la capitana mora de 2019, Encarna Puig, de la comparsa dels Muladdins. L’alferes lluïa un tratge blanc amb camisola de tall casaca brodat en or amb motius orientals, mentre que la capitana portava un vestit en tons taronges i una fina capa daurada en motius àrabs.

 

Els breus discursos, en vídeo, dels quatre representants van esmentar a les seues famílies, amics i membres de la festa per a cridar-los a la batalla. La part protocol·lària va acabar amb la imposició de les medalles de l'Ajuntament per part de l'alcalde de Torrent, Jesús Ros, així com amb el discurs del president de la Federació, del nou regidor de festes i del propi alcalde.

 

La part artística continuava amb una breu posada en escena dels quatre representants on signaven una treva a l'espera de la gran batalla festiva en unes setmanes. Este teatre seguia el fil conductor que va començar en la festa de mig any, on es van acomiadar els anteriors capitans i es va nomenar públicament als quatre representants d’enguany. Durant la resta d’actes i parlaments continuarà la trama de contingut dels Hospitalaris contra els Muladdins per fer-se amb el control de Torrent. Un espectacle de foc i dansa i un ballet d'arcs de colors va donar pas al sopar i a l'orquestra fi de festa del sopar d'exaltació de càrrecs 2019.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.201.72.250

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.