Dimarts, 16 de Abril del 2024

Actualitzada Dilluns, 15 de Abril del 2024 a les 12:26:12 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 01 de Juliol del 2019
EMPRESA

Caixa Rural Torrent celebra 50 anys d'activitat financera i social

L'entitat va retre homenatge als seus fundadors en un sopar de gala celebrada aquest passat dissabte

El 2 de març de 1969 va quedar constituïda Caixa Rural Torrent, si bé els seus orígens es remunten a fa ja quasi 70 anys, quan es va crear la Secció de Crèdit de la Cooperativa Agrícola de Sant Lluís Bertrán de Torrent per a combatre la usura i donar resposta a les inquietuds i necessitats del sector agrari del poble i la comarca. Cinquanta anys després, aquesta entitat és un dels millors exemples de la trajectòria del cooperativisme de crèdit en la Comunitat Valenciana tant per la seua activitat financera com per la seua important obra social en les nou localitats on tenen oficines: Torrent, Aldaia, Picanya, Catarroja i Paiporta, Montserrat, Montroi, Beniparrell i Albal.

 

Amb motiu del seu 50 aniversari, Caixa Rural Torrent ha organitzat un bon nombre d'accions per a festejar-lo tant amb tot el personal de l'entitat com amb els socis, clients i veïns de la comarca. Un dels actes centrals d'aquesta celebració va ser el sopar de gala celebrada dissabte passat en la Masia Las Estrellas de Catarroja, a la qual van assistir les dones i homes que han treballat en l'entitat i han format part de la seua història. Durant l'esdeveniment, al qual van assistir prop de 200 persones, es va rendir un homenatge especial a tots els presidents de Caixa Rural Torrent, en representació dels diferents rectors, directius i tècnics que, al llarg d'aquests anys, han contribuït a fer créixer l'entitat i al desenvolupament de la comarca.

A la festa festa, a la qual van assistir com convidats representants institucionals i socials de tota la comarca i del Grup Cooperatiu Cajamar al qual pertany l'entitat, es va voler fer l'ullet a les diferents dècades que han marcat la seua evolució i desenvolupament. Per a això, va estar ambientada amb vehicles de finals dels anys 60 i principis dels 70 i photocall amb artistes i sèries populars de la televisió. A més, perquè els assistents gaudiren de la vetlada, es van realitzar jocs i performances en els quals es va posar a prova la seua memòria dins de l'entitat en un entorn carregat d'humor i nostàlgia.

 

Reconeixement a la labor dels seus fundadors
Després del sopar de gala es va entregar un reconeixement als presidents de l'entitat, i als familiars d'aquells que ja van morir, així com un esment especial als primers socis. L'entitat durant aquest mig segle ha tingut com a presidents a Agustín Fernández Lerma, Federico Peris Andreu, Rogelio Baixauli Bau, Vicente García Piles, José Moncholí Miquel, Vicente García Ortí, Gerardo Puchol Cervera i Vicente Peiró Villarroya, que actualment ocupa el càrrec.

 

Amb aquests reconeixements l'entitat va voler destacar la labor de tots aquells que van formar part dels diferents Consells Rectors i que han engrandit, en les seues diferents etapes, la implantació de l'entitat i la seua vinculació en cadascun dels camps d'acció del seu Fons social. En aquest sentit, durant el lliurament de reconeixements es van projectar vídeos de diferents personalitats representatives dels col·lectius socials de la comarca en els quals van agrair la labor de Caixa Rural Torrent en els seus entorns associatius.

 

Cal destacar la participació de Jesús Cerveró Llácer, president de la Cooperativa de Montserrat; Eduardo Landeira, president del Club d'Atletisme de Catarroja; Vicente Baixauli, president de l'Ateneu de Picanya; Paco Carbonell, regidor de Benestar Social de Torrent entre 2015-2019; i Pascual Medina, president de la Cooperativa Sant Lluís Beltrán, embrió originari de l'entitat.

 

L'acte va concloure amb la intervenció del president de l'entitat, Vicente Peiró, qui va destacar l'aconseguit en aquestes cinc dècades caracteritzades per una forta vinculació comarcal i un important compromís amb les principals institucions socials i associatives. "Des dels nostres orígens hem donat suport al nostre entorn cultural i associatiu a través del foment de l'esport base en tots els seus àmbits; el compromís amb l'activitat assistencial i solidària; l'organització de certàmens culturals i educatius com a font d'igualtat d'oportunitats; i indiscutiblement amb el suport al sector agroalimentari".

 

"Al llarg dels últims 20 anys –va precisar- Caixa Rural Torrent ha destinat més de 6 milions d'euros dels seus beneficis a generar activitats socials i culturals en les localitats que els han generats, a través de les actuacions del nostre Fons Social". Durant la seua intervenció va explicar que la raó de ser de l'entitat és la generació de recursos per a després compartir-los amb les persones que han contribuït a generar-los. "Ho fem de dues maneres: distribuïm una part dels recursos generats, i això té un impacte en la creació de llocs de treball i en la contribució al desenvolupament econòmic de la comarca; i una altra part la destinem a promoure i impulsar obres socials".

 

Finalment, Peiró va agrair a tots els assistents, en la seua majoria personal de l'entitat al llarg dels seus 50 anys, la seua dedicació i compromís per a fer que els veïns de L´Horta Sud senten l'entitat com a seua. Així mateix, va dedicar unes paraules a la Cooperativa Agrícola Sant Lluís Bertran: "Vull estendre el nostre reconeixement a tots aquells que en 1951 van crear la cooperativa, embrió de la nostra entitat, i que estimaven la terra i sabien que era necessari generar eines per a assegurar la riquesa del camp i de la comarca. Gràcies a ells estem hui ací".

 

Un any de celebracions
El programa d'activitats entorn del 50 aniversari va arrancar amb l'organització de la I Gal·la de l'Educació, celebrada l'abril passat, en la qual es van entregar els Premis Extraordinaris Acadèmics als alumnes/as de la comarca amb millors notes en batxillerat; els Premis a Projectes Educatius realitzats pels centres amb apostes formatives alternatives i noves; i el sorteig de 10 beques. Més endavant, Caixa Rural Torrent durà a terme altres accions, entre elles, al setembre, realitzarà una exposició amb motiu de la Setmana de l'Agricultura de Torrent; a l'octubre celebrarà una conferència a càrrec del conegut conferenciant Víctor Küppers en l'Auditori de Torrent; i al novembre presentarà un vídeo-llibre del 50 aniversari.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.129.247.196

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.