Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 23 de Abril del 2024 a les 11:39:51 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 17 de Juny del 2019

Ros pren possessió com alcalde de Torrent

El veterà socialista va obtenir la vara de comandament gràcies a ser la llista més votada en els passats comicis, ja que no va obtenir la majoria absoluta en la primera votació

L'Ajuntament de Torrent va celebrar aquest dissabte el ple extraordinari de la presa de possessió de la nova corporació municipal. En l'acte s'ha dut a terme la possessió dels regidors, la declaració de constitució de la corporació i elecció i proclamació de l'alcalde Jesús Ros, que repeteix en el càrrec després d'haver-se dut a terme les votacions en les quals cada grup polític ha donat suport al seu candidat a l'alcaldia i ser el PSPV-PSOE Torrent la llista més votada amb els seus onze regidors.
 

El ple extraordinari va començar amb la composició de la taula pel secretari del ple amb el regidor de major i de menor edat. En aquest cas el regidor de major edat va ser el número dos de VOX, Antonio José Martínez i la de menor edat, la socialista, Marina Olivares.
 

Amb la composició de la taula va començar el jurament dels 25 regidors electes de l'Ajuntament. Els candidats de VOX van començar jurant per "Déu i per Espanya", mentre que els membres de Compromís ho van fer per "imperatiu legal". La resta de representants van prometre o van jurar el seu càrrec sense cap afegit. Després del jurament de càrrecs dels 25 representants va arribar el moment de la votació, en aquest cas nominal, per a l'elecció d'alcalde i com era d'esperar, cada partit polític va votar al seu candidat.

 

Segons indica la llei, en primera votació, l'alcalde o alcaldessa ha de ser triat per majoria absoluta pel que Jesús Ros necessitava 13 vots, al no aconseguir-los, la llei indica que governarà la llista més votada, per la qual cosa Jesús Ros, amb 11 regidors, va obtindre la vara de comandament.
 

Nomenat ja Jesús Ros, alcalde de Torrent, va ser el moment dels discursos dels cap de llista. El primer a parlar va ser el cap de llista de VOX, Salvador Benlloch, que va recordar el camí del seu partit fins a arribar fins ací i va afirmar que "VOX ha vingut per a quedar-se".

 

Després va ser el moment de Pau Alabajos, número 1 de Compromís que va començar agraint el treball de militants i simpatitzants i agraint "la confiança que han depositat els torrentins amb els seus vots a Compromís". Alabajos va ser molt dur amb el Partit Socialista i va recordar que "Compromís realitzarà una oposició ferma i dura enfront de les polítiques d'un Partit Socialista que no té gens d'obrer".
 

Per part seua, Raúl Claramonte que va desgranar el seu programa electoral "el qual intentarem dur a terme en aquesta legislatura. Per part seua, Amparo Folgado, el cap de llista del PP va tindre paraules de record als anteriors alcaldes i alcaldesses així com als regidors de totes les formacions que han passat per l'Ajuntament i va declarar que "continuarem treballant per tots els col·lectius de la ciutat 25 hores al dia, 8 dies a la setmana".

 

L'últim a pujar va ser, Andrés Campos, en representació del grup socialista. Campos en el seu discurs va apel·lar a "continuar treballant escoltant als torrentins i a la resta de partits polítics" i va recordar la gestió socialista en aquests passats quatre anys. Per a tancar el ple, va ser l'acabat de nomenar alcalde, Jesús Ros, el que va tancar l'acte amb el seu discurs, recordant que continuarà governant com fins ara, "escoltant els problemes dels veïns i resolent-los". 

 

Però Ros també va tindre paraules per a Alabajos, "hi ha alguns que van poder entrar a governar fa 4 anys i no van voler i ara es creen que les coses són d'una altra manera i no les coses són sempre igual, la política i la vida, acompanyar a la gent, la solució dels problemes i defensar les nostres tradicions per damunt de tot, defensar el nostre no és defensar només les nostres idees sinó la de tots".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.46.36

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.